Δήμος Δίου Ολύμπου: Στην τελική ευθεία για την απόκτηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Κοινωνία

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου περιλαμβάνεται μεταξύ των προσωρινών δικαιούχων Δήμων για χρηματοδότηση ύψους 39.680 ευρώ, για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Πράσινο Ταμείο).

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά μεταξύ άλλων στη χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης των Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) με δημόσια πρόσβαση, καθώς και των αντίστοιχων ενδεδειγμένων θέσεων στάθμευσης.

Ήδη σχεδιάζεται η οργάνωση των θέσεων των πρώτων σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων σε κοινοχρήστους χώρους, καθώς και η προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου. Ακολουθεί η εξέταση των σχετικών δικαιολογητικών από το Δ.Σ. του «Πράσινου Ταμείου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, προκειμένου να γίνει ο καθορισμός του Δήμου ως «οριστικός δικαιούχος».

Με οικολογική συνείδηση, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εναρμονισμένος στην τακτική των «πράσινων πόλεων» στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση, καθώς αποτελεί μέρος της απάντησης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και κλιματική αλλαγή.