Στο επίκεντρο η νέα ΚΑΠ, η στήριξη των αγροτών και το Ταμείο Ανάκαμψης -Συνάντηση εργασίας με τον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ.Λιβανό είχε ο Φ.Μπαραλιάκος

Αγροτικά Πολιτική

Σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε εφ’ όλης της ύλης συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Φ.Μπαραλιάκου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό. Ο κ. Μπαραλιάκος, αφού συνεχάρη τον κ.Λιβανό για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του ΥΠΑΑΤ, έθεσε υπόψιν του σειρά ζητημάτων που αφορούν στον αγροτικό κόσμο της Πιερίας.  

Ο Βουλευτής Πιερίας ενημέρωσε το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καλλιέργειες αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, ζήτησε περαιτέρω στήριξη ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, που έχουν προκύψει τόσο λόγω της πανδημίας όσο και από τις καιρικές συνθήκες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην προοπτική ένταξης των υποδομών αποθήκευσης, ψύξης, συσκευασίας και τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων της Πιερίας στα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα προκύψει ένα επιπλέον χρηματοδοτικό εργαλείο, πέραν του Αναπτυξιακού Νόμου, για την δημιουργία των απαραίτητων εγκαταστάσεων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Πιερικής γης.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προοπτική ενίσχυσης των προγραμμάτων για τους νέους αγρότες. Στην Πιερία εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια μία αξιόλογη τάση επιστροφής και ενασχόλησης της νέας γενιάς στον πρωτογενή τομέα, η οποία χρήζει ενίσχυσης και ελκυστικών κινήτρων.

Κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μπαραλιάκου, ο Υπουργός δέχθηκε την διενέργεια, εν ευθέτω χρόνω, τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή των φορέων του αγροτικού κόσμου της Πιερίας με αντικείμενο συζήτησης την νέα ΚΑΠ.

Ο κ. Λιβανός και ο βουλευτής Πιερίας δεσμευτήκαν για την συνέχιση των επαφών και των συναντήσεών τους με γνώμονα την προώθηση και διευθέτηση κάθε ζητήματος που θα προκύπτει για τους αγρότες της Πιερίας.