Ανοίγει η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Κατερίνης των πρώην στρατοπέδων στρατοπέδων «Κουλουμβάκη», «Γ.Ολύμπιου» (Ανδρομάχη) και «Συνταγματάρχη Σβορώνου» (Νεοκαισάρεια)

Κοινωνία Πολιτική

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε στην Αθήνα, το πρόγραμμα συναντήσεων του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, με υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες, με στόχο την προώθηση αιτημάτων και πρωτοβουλιών του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, το θέμα της παραχώρησης των πρώην στρατοπέδων «Κουλουμβάκη», «Γ.Ολύμπιου» (Ανδρομάχη) και «Συνταγματάρχη Σβορώνου» (Νεοκαισάρεια) τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αφενός η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος Κατερίνης προκειμένου να διεκδικήσει τη χρήση των χώρων των πρώην στρατοπέδων, αφετέρου και ο εξωραϊσμός, καθαρισμός και ευπρεπισμός των κτιρίων που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Στην κατεύθυνση αυτή και με τη σύμφωνη γνώμη του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ. το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στους χώρους έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραχώρησης.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος Κατερίνης για το ίδιο θέμα επισκέφθηκε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) και είχε συνάντηση με τον Αντιστράτηγο Αντώνη Κονδύλη.

Αξίζει αν σημειωθεί, ότι, τα πρώην στρατόπεδα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Κατερίνης πρόκειται να μετατραπούν σε χώρους άθλησης, αναψυχής και πρασίνου.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Κατερίνης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Ο κος Κουκοδήμος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο και στις κοινότητες Αγίου Δημητρίου και Σβορώνου.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση για τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Κατερίνης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και για την κατανομή χρηματοδοτήσεων. Τέλος,  συζητήθηκε το θέμα της ένταξης οφειλών της ΔΕΥΑ Κατερίνης στο πρόγραμμα «ΑΞΙΑ».