Σοκ και θλίψη για τον άδικο θάνατο των δυο γιατρών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους στον Όλυμπο- Ο ΕΚΑΜίτης που ήταν τυχαία στο σημείο, η βοήθεια του στον πρώτο ορειβάτη – Τι λέει ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας Ε. Φαλάρας

Κοινωνία

Απέραντη θλίψη έχει σκεπάσει τη Λάρισα για τον θάνατο των δυο γιατρών που έχασαν τη ζωή τους χθες στον Όλυμπο, καθώς χιονοστιβάδα έκοψε το νήμα της ζωής τους.

Οι δύο άνδρες παρέα με έναν φίλο τους ακόμη, πήγαν για ορειβασία στον χιονισμένο Όλυμπο. Η βόλτα αυτή ωστόσο έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία για τον Θεόδωρο Χατζόπουλο αναισθησιολόγο και τον Τηλέμαχο  Ζαφειρίδη παθολόγο – εντατικολόγο που εργαζόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας. Το μεσημέρι, καθώς ανέβαιναν το βουνό, μία χιονοστιβάδα τους καταπλάκωσε, με τον τρίτο της παρέας να γλιτώνει. Ο τρίτος που σώθηκε, είναι στρατιωτικός γιατρός από τα Αμπελάκια.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Ευάγγελος Φαλάρας μιλώντας στο Ράδιο Ενημέρωση και στην Εύη Μιχωλού, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Θανάση Καρέλα ο οποίος ειδοποιήθηκε από τον τρίτο της παρέας και έτυχε να βρίσκεται κοντά στο σημείο του ατυχήματος. Η βοήθεια του ήταν πάρα πολύ σημαντική καθώς υπηρετεί στην στην 8η ΕΜΑΚ και ο οποίος τυχαία βρισκόταν κοντά στο σημείο. Ήταν ο πρώτος που έφτασε τον πρώτο ορειβάτη και παρά τις προσπάθειες του δυστυχώς ο άτυχος άνδρας είχε φύγει.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=423bowIDRqA[/youtube]