Πλαταμώνας: Ο καθαρισμός του παλαιού σχολείου και η η αισθητική του χώρου – Τα συγχαρητήρια του αντιδημάρχου Β. Βροχαρίδη, οι προηγούμενες διοικήσεις και η απάντηση του δημάρχου Β. Γερολιόλιου

Κοινωνία

Η ανάρτηση του αντιδημάρχου Βασίλη Βροχαρίδη για τις εργασίες στον αύλειο χώρο του παλαιού σχολείου στον Πλαταμώνα με την οποία ευχαριστούσε τις προηγούμενες διοικήσεις, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης πολλών και θετικών σχολίων για το γεγονός ότι ανέφερε τη συμβολή των προηγούμενων διοικήσεων.

Κάτω από την ανάρτηση του έγραψε μεταξύ άλλων και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πολιτική ευπρέπεια και πολιτισμός Βασίλης Βροχαρίδης, κάτι που … φοβούνται οι περισσότεροι στην παράταξή σου. Ευχαριστώ για την αναφορά!”

Η ανάρτηση του κ. Βροχαρίδη

“Παλιό δημοτικό σχολείο Πλαταμώνα. Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του αύλειου χώρου του παλιού σχολείου. Αποκαθίσταται έτσι σιγά σιγά μια προσβολή στην αισθητική του χωριού μας. Το επόμενο και τελικό στάδιο είναι η κατασκευή και λειτουργία στον χώρο αυτό νηπιαγωγείου και βρεφονηπιακού σταθμού που βρίσκεται πλέον στο στάδιο της χρηματοδότησης και είναι πολύ πιθανόν να είναι έτοιμο την επόμενη χρονιά. Για να φτάσουμε όμως εδώ και για να δίνουμε τα εύσημα εκεί που ανήκουν έπρεπε πρώτα η διοίκηση Παπαθανασίου να απομακρύνει με δικαστική μάχη την αρχαιολογία από το κτίριο, η διοίκηση Δημόπουλου να ετοιμάσει μια πραγματικά καταπληκτική μελέτη για ένα σχολικό κτίριο πρότυπο και να έρθει τώρα η διοίκηση Γερολιόλιου να ολοκληρώσει (καλώς εχόντων των πραγμάτων) το όνειρο ενός ολόκληρου χωριού. Καθοριστική είναι η καθημερινή παρουσία της τοπικής κοινότητας και του προέδρου της Νίκου Κοτούλα που δίνει λύσεις σε όποιο μικροπρόβλημα παρουσιάζεται. Η επόμενη παρέμβαση του Δήμου είναι η αποκατάσταση του τραυματισμένου πεζόδρομου Πλαταμώνα και η λειτουργία του ως τέτοιος πλέον”.

Λίγο μετά απαντούσε και ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος:

“Τιμώ και σέβομαι όλες τις προηγούμενες διοικήσεις και ό,τι καλό υπάρχει ως παρακαταθήκη το συνεχίζουμε. Αλίμονο αν ήταν αλλιώς .Στο συγκεκριμένο θέμα ο Δήμος, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, αποφάσισε να παρέμβει στον αύλειο χώρο και να αποκαταστήσει μια κακή εικόνα. Έπρεπε να είχε γίνει από πολύ καιρό, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Τώρα όσον αφορά την μελέτη για την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου και την ανακαίνιση του παλιού σχολείου, αυτή είχε ανατεθεί στην Πιερική Αναπτυξιακή από την προηγούμενη διοίκηση του κ.Δημόπουλου . Η μελέτη παραλήφθηκε πριν από λίγο καιρό, δεν έχει πληρωθεί ακόμα, γιατί η σύμβαση είχε πρόβλημα, προσπαθούμε να το λύσουμε ώστε να αποδοθούν τα οφειλόμενα, και ταυτόχρονα εδώ και τέσσερις μήνες προκειμένου να ωριμάσει η μελέτη και να την υποβάλουμε στο Αντώνης Τρίτσης με πολλή δουλειά έχουν συμπληρωθεί τα εξής:-Έκδοση οικοδομικής άδειας-Μελέτη ενεργειακής απόδοσης και θερμομόνωσης του κτιρίου-Μελέτη προσβασιμότητας ΑΜΕΑ-Μελέτη προμήθειας εξοπλισμού του σχολείου.-Έλεγχος/Μελέτη στατικής επάρκειας του υφιστάμενου παλιού σχολείου.-Τεχνική έκθεση σκοπιμότητας κατασκευής του έργου. Τώρα η μελέτη είναι πλέον ώριμη ώστε να υποβληθεί ελπίζουμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Για την υπόθεση αυτή λοιπόν δούλεψαν πολλοί εξακολουθούν να δουλεύουν σήμερα περισσότεροι με στόχο να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για ένα σπουδαίο έργο για τον Πλαταμώνα”.