Γιώργος Κυριακίδης, αντιδήμαρχος Κατερίνης: “Σε λάθος έδρανα κάθεστε κύριε Λιακόπουλε”.

Απόψεις Πολιτική

Αγαπητέ Θανάση

Η αρχή της δεδηλωμένης, είναι όρος του Συνταγματικού Δικαίου και ορίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει τη «δεδηλωμένη» εμπιστοσύνη της απόλυτης πλειοψηφίας των βουλευτών, δηλαδή τουλάχιστον 151 από τους 300. Διαχρονικά αυτή η εμπιστοσύνη δηλώνεται με σχετική ψηφοφορία της Βουλής μετά από κάθε σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, η οποία συνήθως, σε αντίθεση με το Κοινοβούλιο, δεν εκλέγεται απευθείας από τον λαό, αλλά διορίζεται από τον ανώτατο άρχοντα της χώρας. Στην Βουλή των Ελλήνων, αγαπητέ Θανάση, ισχύουν τα παραπάνω.

Είναι ευρύτερα γνωστό άλλωστε πως απώτερος σκοπός της ενασχόλησής σου με τα κοινά, είναι, όπως ήταν πάντα εξάλλου, μια θέση στο κοινοβούλιο, κάτι το οποίο πραγματικά σου εύχομαι να καταφέρεις. Εκεί ίσως σου δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξεις τις πραγματικά ενδιαφέρουσες θέσεις σου ως προς την «αρχή της δεδηλωμένης».

Αγαπητέ Θανάση, διάβασα προσεκτικά το κείμενό σου, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφήνεσαι, 1,5 χρόνο τώρα πολιτικό έρμαιο όλων εκείνων οι οποίοι σε συμβουλεύουν.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση, θα έπρεπε πολύ καλύτερα από όλους να γνωρίζεις ότι δεν υφίσταται αρχή της δεδηλωμένης. Αν εξαιρέσει κανείς τους ελάχιστους δημάρχους και περιφερειάρχες που εξελέγησαν με πλειοψηφία 50%+1 από τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι υπόλοιποι είναι δήμαρχοι ενός νέου συστήματος το οποίο προωθεί τις συγκλίσεις, τις συνεργασίες και τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας στα δημοτικά συμβούλια. Πλέον οι δήμαρχοι, με το νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να συνεργάζονται και να παράγουν πολιτική, να πείθουν με τα έργα τους και να προσπαθούν να κερδίσουν με αυτά, την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κύριος Ζέρβας ο οποίος εξαρχής διοικεί μη έχοντας την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, για την ακρίβεια έχοντας 7 στην αρχή, λίγους περισσότερους τώρα,  δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 49. Στο Δήμο Αλίμου επίσης, ο δήμαρχος κύριος Κονδύλης έχασε 4 δημοτικούς του συμβούλους, και πλέον διοικεί με 16 σε σύνολο 33.

Προφανώς είχες συνηθίσει σε άλλα αυτοδιοικητικά καθεστώτα, όταν κόβατε και ράβατε πατώντας πάνω στην «υποτιθέμενη αυτοδιοικητική δεδηλωμένη», δίχως να δίνετε λογαριασμό σε κανένα και φυσικά αναφέρομαι στα προηγούμενα 13 χρόνια της διοίκησης Χιονίδη κατά τα οποία θήτευσες τόσο ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου όσο και ως αντιδήμαρχος. Αυτό δεν το ξεχνάμε, αγαπητέ Θανάση, όσο και να προσπαθείς.

Η κυρία Χαρισοπούλου, ο κύριος Τσιαμπέρας και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στην παρούσα δημοτική περίοδο, είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν κάθε φορά τι θα ψηφίζουν και τι όχι, με ποια παράταξη θα συνταχθούν και από ποια παράταξη θα αποχωρήσουν.

Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε, να παράγουμε, να τακτοποιούμε τις δικιές σας ακαταστασίες και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας μέσα από νόμιμα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία εσείς δεχτήκατε, εμείς συνεχίζουμε κι εσείς πλέον καταγγέλλετε. Παράλληλα, ανακοινώνουμε μεγάλα έργα, μεγάλες μελέτες και καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε τα δικά μας οράματα όπως αυτά τα περιγράψαμε και προεκλογικά.

Αν πραγματικά, θέλετε να συζητήσουμε πολιτικά, υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό! Τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Εκεί όμως δε μιλάτε. Μιλάτε μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι σας συμβουλεύουν… έτσι κάνετε! Ο κόσμος κρίνει καθημερινά και πιστέψτε με, αν βγαίνατε λίγο περισσότερο στην πιάτσα θα είχατε τελείως διαφορετική εικόνα.

Περί ΙΚΕ και λοιπών καταγγελιών, θα σας προτείνω να απευθυνθείτε στον εισαγγελέα. Νομικός είστε, μην εκτίθεστε και μην εκθέτετε τους θεσμούς τους οποίους υπηρετείτε.

Ο κόσμος σας εξέλεξε, για να τον εκπροσωπείτε αξιοπρεπώς χωρίς γκρίνιες και μίζερες καθημερινές αναρτήσεις.

Το όψιμό σας λοιπόν ενδιαφέρον, τώρα και μόνο τώρα, που είστε επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης φαντάζει τουλάχιστον υποκριτικό.

Συνεχίστε κύριε Λιακόπουλε. Μόνο καλό μας κάνετε. Ελπίζω μόνο να μην παρασυρθείτε και ζητήσετε και εκλογές σύντομα!!!!

Γιώργος Κυριακίδης

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας