Χ. Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού: “Η Πιερία αποτελεί έναν προορισμό που παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα”

Πολιτική Τουρισμός

Η Πιερία αποτελεί έναν προορισμό που παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, ενώ, παράλληλα, συνδυάζει και βουνό και θάλασσα, επομένως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την περιοχή ακόμα περισσότερο, επισήμανε ο ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες, συγκεκριμένα την Τετάρτη με πρωτοβουλία του βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου και με την συμμετοχή των βουλευτών της Αντιπεριφερειάρχη, των Δημάρχων, φορέων της Πιερίας και εκπροσώπων επαγγελματιών του τουρισμού.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα social media ο κ. Θεοχάρης, στόχος είναι “να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά από άποψη ανταγωνισμού και προκλήσεων”.

Η ανάρτηση του Υπουργού Τουρισμού

Σε τηλεδιάσκεψη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από το Νομό Πιερίας και με εκπροσώπους της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τουριστικών φορέων συζητήσαμε τη δυνατότητα περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Η Πιερία αποτελεί έναν προορισμό που παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, ενώ, παράλληλα, συνδυάζει και βουνό και θάλασσα, επομένως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάδειξης ειδικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να στηρίξουν οικονομικά την περιοχή ακόμα περισσότερο.
Ο Νομός Πιερίας βασίζεται κατά κύριο λόγο στον οδικό τουρισμό, ειδικά από χώρες της Βαλκανικής, αλλά και στον εσωτερικό τουρισμό.
Και προς αυτήν την κατεύθυνση η προσπάθεια που κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» το οποίο ενεργοποιήσαμε σε χρόνο ρεκόρ, για πρώτη φορά μετά το 2014 και το οποίο ήδη επεκτείναμε και τη φετινή χρονιά αλλά και με τα «voucher» στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, δώσαμε μια σημαντική ανάσα στους τουριστικούς φορείς του Νομού.
Φέτος έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την καλή μας διαχείριση και το σημαντικότερο είναι η τήρηση των πρωτοκόλλων από όλους, από επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουρισμό. Θα συνεχίσουμε όλοι μας, ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, τη σκληρή δουλειά ώστε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά από άποψη ανταγωνισμού και προκλήσεων.