Π.Ο.Ε.Σ. προς Πρωθυπουργό: Για όλα ο στρατός, το φτηνό δυναμικό! – Περιμένοντας τα αυτονόητα!!!

Κοινωνία

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, καθώς επιφορτίστηκαν και με τον εμβολιασμό των πολιτών. 

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ. υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά ότι ο ρόλος και ο σκοπός των Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι αυτός, ενώ ζητεί με την επιστολή του στον πρωθυπουργό να παρέμβει έτσι ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, για την μη υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την με νόμο αποζημίωση της νυκτερινής τους εργασίας, και της καταβολής άμεσα, των δεδουλευμένων τους.

Η Επιστολή του Προέδρου κ. Τσουκαράκη

Τη παρελθούσα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2021, σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετάδωσαν  την επίσκεψη και τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού στο Mega εμβολιαστικό κέντρο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στο Μαρούσι.

Τελικά μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Σε όλο το κέντρο ήταν παρατεταγμένα στελέχη (υγειονομικοί, νοσηλευτές) όλων των Κλάδων (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) τα οποία επιφορτίστηκαν με τον εμβολιασμό των πολιτών. Τα στελέχη αυτά, τα οποία για να βρίσκονται εκεί αποψιλώνονται τα στρατιωτικά νοσοκομεία και οι δομές υγείας των ΕΔ, διατάχθηκαν να εκτελέσουν ένα επιπλέον έργο, πέραν της αποστολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Εισέπραξαν και είμαστε σίγουροι ότι, με το πέρας του έργου αυτού, θα εισπράξουν και πάλι τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ όλων.

Δεν κουραζόμαστε να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας μας δεν είναι αυτός. Η Πολιτεία, αντί να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό, οπότε και εκατοντάδες άνεργοι συμπολίτες μας θα αποκτήσουν εργασία και εισοδήματα, αρέσκεται να απευθύνεται σε ένα φτηνό δυναμικό (τα στελέχη των ΕΔ),  που εκτελεί αγόγγυστα εντολές χωρίς αντίδραση και χωρίς καμια υπερωριακή αποζημίωση.

Διαμαρτυρόμαστε, για ακόμη μία φορά εντόνως και ζητάμε την παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργούπροκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, σχετικά με τη μη εισέτι έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπει ο ν.4472/2017 (Α΄ 74) για την καταβολή, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, της νομοθετημένης αποζημίωσης της νυκτερινής μας εργασίας και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 Ο Πρόεδρος 

Τσουκαράκης Ανέστης Συνταγματάρχης

Ο Γεν. Γραμματέας

 Κατσανεβάκης Ιωάννης Επισμηναγός