Σφοδρές αντιδράσεις Οδοντιάτρων για το απαξιωτικό έγγραφο του ΙΣΑ – Α. Καλλιφατίδης: “Εάν δεν αποκατασταθεί η τιμή του οδοντιατρικού σώματος, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι”

Κοινωνία

«Εάν δεν αποκατασταθεί η τιμή,  η υπόληψη  και το κύρος  όλου του οδοντιατρικού σώματος, 13.500 επιστημόνων Υγείας οι οποίοι καθημερινά  δίνουν τον αγώνα τους για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας,  τότε υπάρχουν και άλλοι δρόμοι”, είπε χαρακτηριστικά το μέλος του Δ.Σ και πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αντώνης Καλλιφατίδης, στο Ράδιο Ενημέρωση και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού.

Οι σφοδρές αντιδράσεις των Οδοντιάτρων ξεκίνησαν με τη δημοσίευση εγγράφου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια  Αττικής, με το οποίο ο ΙΣΑ ζητεί οι οδοντίατροι να μην μετάσχουν στην εκστρατεία των εμβολιασμών κατά του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για ένα απαξιωτικό έγγραφο για τον οδοντιατρικό κλάδο, το οποίο αναφέρει ότι οι οδοντίατροι δεν είναι εξοικειωμένοι με το επείγον, τη λήψη του ιστορικού και τη διενέργεια εμβολίων και γι’ αυτό δεν πρέπει να συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=MfTVGNwNdlI[/youtube]

Σε περίπτωση που ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δεν ανακαλέσει τα υποτιμητικά σχόλια για τους οδοντιάτρους, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία  θα προχωρήσει στην άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων μέσων προστασίας, λόγω παράνομης προσβολής και πρωτοφανούς δυσφήμισης της επιστημονικής ικανότητας του οδοντιατρικού κόσμου.

Τα μέλη της ΕΟΟ  έστειλαν  επιστολή διαμαρτυρίας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και στην Ομοσπονδία των Οδοντιάτρων των Δημόσιων Φορέων και σε περίπτωση που δεν λυθεί το ζήτημα, θα ζητήσουν την παραίτηση του –μη ιατρού- διοικητή της 1ης ΥΠΕ που αντέγραψε την ατυχή διατύπωση του ΙΣΑ για τους οδοντιάτρους και έστειλε την κατάπτυστη εγκύκλιο στις Μονάδες Υγείας.