Συναντήσεις της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με τους φορείς του τουρισμού στην Πιερία.

Πολιτική Τουρισμός

Με μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας συγκεκριμένα τον πρόεδρο κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη, τους κ. Ούζα Στυλιανό, Ζώβα Αναστάσιο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας κ. Γρηγόρη Βεϊδαμενίδη συναντήθηκε διαδοχικά την Δευτέρα 22/2 και την Πέμπτη 25/2 η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων οι φορείς του τουρισμού αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες του τουρισμού με τεράστια πτώση του τζίρου τους το 2020 που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε το 95%.

Ακόμη ζήτησαν την άμεση έκδοση υγειονομικών πρωτοκόλλων από την κυβέρνηση ώστε να γνωρίζουν έγκαιρα το πλαίσιο που θα κινηθεί η τουριστική περίοδος φέτος στην χώρα μας. Ζήτησαν ανοικτά σύνορα με τήρηση φυσικά ενιαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων και συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αν ανακοινωθούν έγκαιρα θα βοηθήσουν την ανάκαμψη του τουρισμού και στην Πιερία. Όπως ανέφεραν στην κ. Σκούφα, οι σύλλογοί τους και πανελλαδικά έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο που μπορεί να διευκολυνθεί η μετακίνηση και διαμονή των τουριστών στη χώρα, ενώ έχουν υλοποιήσει και σεμινάρια για την εκπαίδευση των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού, ανταποκρινόμενοι έγκαιρα στις νέες συνθήκες και προκλήσεις της εποχής.

Αναφέρθηκαν ακόμη στους τρόπους χρηματοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων από την κυβέρνηση που στην ουσία ενίσχυσε κυρίως μεγάλες τουριστικές μονάδες ακόμη και με το πρόγραμμα «Διέξοδος» της Π.Κ.Μακεδονίας και για τις βελτιωτικές προτάσεις που έχουν καταθέσει στους αρμόδιους υπουργούς.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που η ίδια έκανε, μέσω κατάθεσης ερωτήσεων και αναφορών, προωθώντας τα αιτήματά τους. Σχολίασε δε και το πρόγραμμα «Διέξοδος» εντοπίζοντας συγκεκριμένες αδυναμίες του που επιβάλλεται να βελτιωθούν, προκειμένου να στηριχθεί πραγματικά η μικρομεσαία ελληνική επιχειρηματικότητα. Τέλος, δήλωσε έτοιμη να συνδράμει θεσμικά σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους.