Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δ.Κατερίνης, ενόψει ημέρας της γυναίκας (8/3/2021)

Κοινωνία

Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας (8 Μαρτίου), μια σειρά δράσεων οργάνωσε και πραγματοποιεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Κατερίνης, αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ο Σύλλογος «Κόρες Πιερίων οι Κατερινιώτισσες» θα παραδώσει δέματα αλληλεγγύης τα οποία, την ερχόμενη εβδομάδα, θα διανεμηθούν σε γυναίκες που υποστηρίζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών.

Οι επόμενες δράσεις του Κέντρου θα γίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 κ.ε. και συγκεκριμένα, στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, το Κέντρο Συμβουλευτικής σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, με το παράρτημα Ρομά Δ.Κατερίνης και με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ. θα πραγματοποιήσει «δράση ευαισθητοποίησης σε γυναίκες Ρομά».

Την ίδια μέρα, στη 1.00 το μεσημέρι, θα γίνει  συνάντηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης με στελέχη του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα 8/3 έως και την Παρασκευή 12/3/2021, το Κέντρο Συμβουλευτικής θα διανείμει προϊόντα σε γυναίκες ωφελούμενες του Κέντρου. Πρόκειται για προϊόντα που προσφέρει ο Σύλλογος «Κατερινιώτισσες».

Τέλος, μία ακόμη δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/3/2021. Ειδικότερα, μια διαδικτυακή «δράση ευαισθητοποίησης σε γυναίκες προσφύγισσες», σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος «HELIOS».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ!

Για τις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε: «Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, πραγματοποιούμε, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, μια σειρά δράσεων, από αυτή την Παρασκευή 5 Μαρτίου έως και την επόμενη Παρασκευή 12/3/2021.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον Δήμο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιαλό και την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Μίνα Πούλιου, καθώς και όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη του Δήμου και του Κέντρου Συμβουλευτικής για την οργάνωση αυτών των δράσεων.

Ένας από τους στόχους αυτών των εκδηλώσεων είναι να αναδείξουμε θέματα που αφορούν τη συμβολή των γυναικών στην οικογενειακή και κοινωνική ανάπτυξη. Παράλληλα, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία σε ένα ζήτημα που αφορά τη λεκτική, την ψυχολογική, την οικονομική και σεξουαλική βία κατά γυναικών.

Κατά την περίοδο εγκλεισμού της κοινωνίας λόγω κορωνοϊού παρατηρείται έξαρση φαινομένων βίας κατά γυναικών και παιδιών. Είναι μεν μια δύσκολη περίοδος, ωστόσο ο σεβασμός προς τη γυναίκα δεν είναι ζήτημα χρονικών περιόδων αλλά πρέπει να είναι μια στάση ζωής.

Γι’ αυτό και καλώ τους συμπολίτες μας όχι μόνο να σέβονται το γυναικείο φύλο αλλά και να τολμούν, άνδρες και γυναίκες, να καταγγέλλουν περιπτώσεις λεκτικής ή σεξουαλικής βίας κατά γυναικών, που βλέπουν ή πληροφορούνται. Τέλος, προτρέπω κάθε γυναίκα που υφίσταται βία, να μη φοβάται αλλά να επικοινωνεί με το Κέντρο Συμβουλευτικής προκειμένου να βρει την κατάλληλη στήριξη».