Δήμος Κατερίνης: Εντυπωσιακός ο φωτισμός του υπό κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου – Κ. Κουκοδήμος: «Φωτίζουμε το πολιτιστικό μας κέντρο. Μαζί μπορούμε να πάμε τον πολιτισμό ψηλά» (video)

Πολιτική Πολιτισμός

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην όψη του υπό κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου αποκαλύφθηκε – στις δοκιμές που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τον ανάδοχο και το μελετητή του έργου – ο εντυπωσιακός φωτισμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του.

Ειδικότερα, ο φωτισμός, βασίζεται σε σύγχρονη ηλεκτρολογική/φωτιστική εγκατάσταση, καθώς και συστήματος αυτοματισμού και ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων. Επιπλέον, επικεντρώνεται στη διαφοροποίηση των εντάσεων και της απόχρωσης, με φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία διασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας, ελάχιστο κόστος συντήρησης και αποφυγή φωτορύπανσης.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QmUjj-Ex_Hk[/youtube]

Το στάδιο των εργασιών

Παράλληλα, την τρέχουσα περίοδο, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των γυάλινων σκιάστρων σε όλες τις όψεις του κτιρίου, καθώς και η τοποθέτηση ξύλινων σκιάστρων, ενώ υλοποιούνται χρωματισμοί και τοποθετούνται κιγκλιδώματα εντός των κλιμακοστασίων. Επίσης, ολοκληρώθηκαν τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και εγκαταστάσεων αερίου και αγωγών τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Σήμερα φωτίζουμε το πολιτιστικό μας Κέντρο. Όπως δεσμευτήκαμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το πολύπαθο αυτό έργο, να μην καταλήξει σε ένα «αρχιτεκτονικό κουφάρι», αλλά να αποδοθεί το συντομότερο στους δημότες, στους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου. Παρακολουθούμε στενά τις παρεμβάσεις τηρώντας απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Επιπλέον, προχωρήσαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη χρηματοδότηση ολοκλήρωσης της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου. Μαζί μπορούμε να πάμε τον πολιτισμό ψηλά».

Όπως είναι γνωστό, το Πράσινο φως έλαβε ο Δήμος Κατερίνης από το αρμόδιο τμήμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» (πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»), για την υποβολή αίτησης ένταξης χρηματοδότησης σε ό, τι αφορά την κάλυψη του τεχνολογικού εξοπλισμού της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, για την ολοκλήρωση του έργου «Ανέγερση Θεάτρου και Χώρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων».