Επιτροπή φοιτητών Πιερίας: “Δυναμώνουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία των σχολών μας με όλα τα μέτρα προστασίας!” – Κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Μαρτίου

Κοινωνία

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται!

Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία των σχολών μας με όλα τα μέτρα προστασίας!

Στα πλαίσια του μεθοδευμένου σχεδίου κατασυκοφάντησης των φοιτητών και των αγώνων τους, μιας απόπειρας να ταυτιστούν οι φοιτητές με εγκληματίες, είδαμε τις τελευταίες μέρες σε όλη την Ελλάδα όργιο καταστολής και όχι μόνο ενάντια των φοιτητών. Τα καθημερινά περιστατικά αστυνομικής βίας, οι -στρατιωτικού χαρακτήρα- περιπολίες αστυνομικών σωμάτων σε σχολές, γειτονιές και πλατείες, είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα όλης της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την δικαιολόγηση της πολιτικής τους. Επιλέγουν τρομοκρατία και αυταρχισμό για να μην κουνιέται φύλλο.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη έρχεται να καταστείλει τους φοιτητές, τους μαθητές και τον δίκαιο αγώνα τους. Οι φοιτητές και οι μαθητές, όμως, έσπασαν στην πράξη τον αυταρχισμό και τις απαγορεύσεις! Το αίτημα να επιστρέψουμε στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας ήχησε σε όλη την χώρα!

Το σχέδιο της κυβέρνησης για «δια ζώσης καταστολή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» δε θα περάσει!

Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. Αντ’ αυτού και παρά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει απ’ όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου νύχτα. Αντί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα των σχολών μας, τις οποίες δεν μας αφήνει καν να δούμε, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας!

Ως φοιτητές με καταγωγή από την Κατερίνη και χωριά της Πιερίας, που πολλοί από εμάς έχουμε επιστρέψει στον τόπο καταγωγής μας μόνιμα, χωρίς να έχουμε τελειώσει τις σχολές μας, λόγω οικονομικών δυσκολιών των οικογενειών μας να μας συντηρήσουν στην πόλη των σπουδών μας, αλλά και ως φοιτητές που παράλληλα με τις σπουδές μας εργαζόμαστε ώστε να βγάλουμε πέρα εμείς και οι οικογένειες μας, απαιτούμε:

·         Να ανοίξουν εδώ και τώρα τα πανεπιστήμια, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Είναι απαράδεκτο έναν ολόκληρο χρόνο να μην μπορούμε να κάνουμε  εργαστηριακά μαθήματα και συνολικά μαθήματα που είναι απαραίτητο να γίνονται δια ζώσης. Δεν θα ανεχτούμε άλλο η μόρφωσή μας να υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

·         Για όσο παραμένουν τα ιδρύματα κλειστά να δοθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Ειδικά για όσους από μας διαμένουμε με τους γονείς μας οι οποίοι εργάζονται με τηλεργασία, και  με τα αδέλφια μας, τα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω της πλατφόρμας webex, δημιουργείται πρόβλημα τόσο με το ίντερνετ όσο και με την διαθεσιμότητα των υπολογιστών.

·         Να παρθούν πίσω τα νέα μέτρα καταστολής και οι διαγραφές φοιτητών. Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, δεν έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους όσοι φοιτητές  εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους. Μας λένε δηλαδή ότι θα πεταχτούν στα σκουπίδια οι κόποι όλων αυτών των φοιτητών, τόσο για να περάσουν  στις σχολές τους, όσο και για να επιτύχουν σε ένα μεγάλο όγκο μαθημάτων.

·         Απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους 31 συλληφθέντες φοιτητές μέλη ΦΣ στη Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Καλούμε σε κινητοποίηση την Τετάρτη 10/3 στις 17:30 στο σιντριβάνι-πλατάνι, μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το κλείσιμο των σχολών μας !Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας