«Αποστολή αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και φορέων του Πλαταμώνα στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Κοινωνία

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Πλαταμώνα και την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης-Δασοπυρόσβεσης Δίου-Ολύμπου  διοργάνωσαν  κοινωνική και φιλανθρωπική αποστολή για να στηρίξουν τους κατοίκους των σεισμοπαθών περιοχών της Ελασσόνας.

Η συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και  η συσκευασία τους έγινε το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου ενώ η  μεταφορά στην Ελασσόνα έγινε την ίδια ημέρα οπότε και παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, προκειμένου να καλύψουν άμεσες ανάγκες σίτισης και διαβίωσης.

Την αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, με επικεφαλής τον Οικονόμο π. Κων/νο Κουκάρα, εφημέριο της Ενορίας Πλαταμώνα, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων ο οποίος και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο, τους κληρικούς και όλους τους κατοίκους της Πιερίας. Διαβεβαίωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στους ευπαθείς πολίτες.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους τους πολίτες και τους φορείς, που αγκάλιασαν τη δράση αυτή εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος. Ο ίδιος τόνισε τη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και τον ιδιαίτερο ρόλο της  Εκκλησίας στην προσπάθεια ανακούφισης των ευπαθών ομάδων. Τέλος, υπογράμμισε ότι η  συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί  μια  πράξη  ευαισθησίας και ανθρωπιάς που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην   στήριξη πολλών σεισμόπληκτων οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα,  για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της καταστάσεως, εκφράζοντας παράλληλα τη διάθεσή του για την άμεση αρωγή των φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τους σεισμούς. Άλλωστε, η Πιερία και η Λάρισα διατηρούν στενούς δεσμούς και όχι μόνο εκκλησιαστικούς. Εκτός από τη γειτνίαση των δύο Νομών, πολλοί Ελασσονίτες και γενικότερα κάτοικοι του Νομού Λαρίσης διατηρούν εξοχικές κατοικίες ή παραθερίζουν στη Νότια Πιερία και ιδιαίτερα στον Πλαταμώνα