Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Οργανωτική Συνδιάσκεψη του Ινστιτούτου Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πιερίας–Ολύμπου «Λίκνο των Μουσών»

Κοινωνία Πολιτισμός

Οργανωτική Συνδιάσκεψη του «Λίκνο των Μουσών» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στις Καρυές Πιερίων. Η συνδιάσκεψη έχει σαν σκοπό να ασχοληθεί με επενδυτικές προτάσεις που αφορούν στην Πιερία όπως η δημιουργία ενός θεματικού πάρκου που να αναφέρεται στην αξιοποίηση του άυλου πλούτου  της Πιερίας  με άξονες τηΜυθολογία, την Ιστορία, την Παράδοση, τον Όλυμπο,  τους Ολύμπιους Θεούς , τις Μούσες, και τη γέννηση των Επιστημών και του Πολιτισμού.

Η λειτουργία των θεματικών πάρκων είναι συνδεδεμένη με την έννοια της αειφόρου αναπτύξεως διότι έχουν άμεση σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, λόγω του χαρακτήρα της επένδυσης και των σχετικών εξοπλισμών.

Η ύπαρξη ενός θεματικού πάρκου, εμπλουτίζει το τουριστικό δυναμικό μια περιοχής και ενισχύει το Brand Name, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η προσπάθειά αυτή του Ινστιτούτου «Λίκνο των Μουσών» έχει μεγάλη αποδοχή από την κοινωνία της περιοχής και όχι μόνο καθώς η υλοποίηση του έργου και οι αξιόλογες ιδέες έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον και από επιχειρηματίες του εξωτερικού

 Κατά τη συνδιάσκεψη

  • Παρουσιάστηκαν τα πρόσωπα που απαρτίζουν το «ΛτΜ»
  • Παρουσιάστηκε το οργανόγραμμα και οι ομάδες δουλειάς.
  • Υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Καρυών που αφορά 11.000 στρέμματα δάσους.
  • Υπεγράφησαν οι δηλώσεις πρόθεσης πώλησης γης ,για τα πρώτα 200 στρέμματα , από ιδιώτες προς το «ΛτΜ» , Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι το Φθινόπωρο και αφορά 1000 στρέμματα.
  • Άρχισε η διαδικασία υπογραφής Πρωτόκολλων Συνεργασίας με Επιχειρήσεις, Μαζικούς φορείς Πολιτισμού & Ανάπτυξης αλλά και Επιστημονικούς Φορείς.
  • Πρώτοι φορείς είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου, Το Οικογενειακό Κέντρο ο «Έλατος», το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση του «Επενδυτικού Φακέλλου»
  • Έγιναν εγγραφές νέων μελών
  • Ξεκίνησε η εγγραφή εθελοντών.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Τάσος Γκρέμος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στο ταξίδι για ένα «όραμα», επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που υλοποιηθεί το «όραμα» η ημέρα αυτή θα είναι ιστορική διότι πραγματοποιήθηκε ίσως ένα από τα μεγαλύτερα deals που συνέβησαν ποτέ στην Πιερία.

Την συνδιάσκεψη παρακολούθησαν στην κατάμεστη αίθουσα επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων όπως της οικονομίας, της νομικής, του περιβάλλοντος, αλλά και επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθησαν πολιτευτές κομμάτων και υποψήφιοι ΟΤΑ και της Περιφέρειας.