Επιστολή του πρόεδρου του επιμελητηρίου Πιερίας στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης

Οικονομία

Χατζηχριστοδούλου: “Να επιτραπεί άμεσα και η χρήση μετρητών”

Να επιτραπεί άμεσα και η χρήση μετρητών ζητά από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου μέσω επιστολής την οποία απέστειλε το πρωί της Τρίτης 6 Απριλίου 2021.

Όπως υπογραμμίζει “μόνο ένα μέρος του αγοραστικού κοινού διαθέτει κάρτα και άλλα μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιτραπεί άμεσα και η χρήση μετρητών, έστω και μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού, προκειμένου να επιτευχθεί η τόνωση των επιχειρήσεων συγχρόνως με την ικανοποίηση των καταναλωτικών αναγκών των πολιτών”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας:

ΘΕΜΑ: Αποδοχή των μετρητών ως μέσον πληρωμής και στο λιανεμπόριο.

Κύριε Υπουργέ,

Η επανέναρξη της λειτουργίας του λιανεμπορίου εν μέσω του τρίτου πανδημικού κύματος ήταν φυσικό να συνοδεύεται από αυστηρότατα υγειονομικά μέτρα και με την εφαρμογή της μεθόδου

«click in και click away» για τις αγορές των καταναλωτών.

Στην τρέχουσα συγκυρία για να αποδειχθούν τα λαμβανόμενα μέτρα αποτελεσματικά θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα και προσαρμοσμένα στην πραγματική οικονομία.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι μόνο ένα μέρος του αγοραστικού κοινού διαθέτει κάρτα και άλλα μέσα ηλεκτρονικών πληρωμών, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να επιτραπεί άμεσα και η χρήση μετρητών, έστω και μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού, προκειμένου να επιτευχθεί η τόνωση των επιχειρήσεων συγχρόνως με την ικανοποίηση των καταναλωτικών αναγκών των πολιτών.

Ο εμπορικός κόσμος, έχοντας επιδείξει μέχρι στιγμής υποδειγματική συμμόρφωση σε κάθε είδους μέτρο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ευελπιστεί στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση, ώστε να ισχύσουν και στο λιανεμπόριο οι ίδιοι τρόποι και όροι συναλλαγών, όπως αυτοί ισχύουν και σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, π.χ. super market κ.ά.

 Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου