Καθημερινές παρεμβάσεις & βελτίωση υποδομών στις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες

Κοινωνία

Η οργάνωση και λειτουργία της νεοσύστατης αντιδημαρχίας Κοινοτήτων, αποτέλεσε το βασικό στόχο του απερχόμενου αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Γραμματικόπουλου αναλαμβάνοντας καθήκοντα, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η στενή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων και η καθημερινή επαφή με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου, δρομολόγησαν μια σειρά μικρών και μεγαλύτερων παρεμβάσεων στις κοινότητες του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των δημοτών.

Από τις πρώτες αποφάσεις που υλοποιήθηκαν ήταν η καταγραφή της κινητής περιουσίας όλων των Κοινοτήτων.

Δεκαεννιά μήνες μετά την ίδρυση της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας, το έργο και οι παρεμβάσεις της είναι ορατές πολλές εκ των οποίων είχαν επίκεντρο δομές υγείας, αλλά και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων.

Ενδεικτικά:

Καταγράφηκαν οι ελλείψεις στα αγροτικά ιατρεία και δρομολογήθηκε η κάλυψή τους. Στο πλαίσιο βελτίωσης των υποδομών υγείας, το Ιατρείο Παραλίας μεταφέρθηκε σε νέο χώρο (παραχωρήθηκε από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος) και ανακαινίστηκε το Αγροτικό Ιατρείο στις Τ.Κ. Καρυών και Καταλωνίων, αντίστοιχα.

Μετά από χρόνια εγκατάλειψης και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, ανακαινίστηκε ο Προαστιακός Σταθμός στον Κορινό, ενώ στην ίδια περιοχή έγιναν παρεμβάσεις αποκατάστασης στην πλατεία Ρωμυλίας, στο γήπεδο, καθώς και σε όλες τις στάσεις του ΚΤΕΛ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και σε έργα που αφορούν την ύδρευση, όπως η αντικατάσταση τμήματος του δικτύου στην Ράχη. Το έργο ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Κατερίνης και την Τεχνική Υπηρεσία. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή δικτύου άρδευσης 350 μ., συμπεριλαμβανομένου και του αντλιοστασίου, στην Τ. Κ.  Καταλωνίων, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο, τεχνικούς και εθελοντές της τοπικής κοινότητας.

Έμφαση δόθηκε και σε παρεμβάσεις στο Ελατοχώρι, με την ανακατασκευή των παλαιών φωτιστικών και την τοποθέτησή τους στον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας. Ο επαρκής φωτισμός της περιοχής, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και έγινε σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

Σημαντική ήταν η συμβολή της Αντιδημαρχίας Κοινοτήτων και στη διαχείριση των αδέσποτων, όπου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού, οργάνωσε σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με όλους τους κτηνοτρόφους των Τοπικών Κοινοτήτων. Στις συναντήσεις αναλύθηκε ο σχεδιασμός του δήμου και η σημασία που δίνεται στην αντιμετώπιση του προβλήματος σε συνεργασία με τους πολίτες.

«Η καθημερινή μας μέριμνα στην αντιδημαρχία Καθαριότητας, ήταν να μην αισθανθεί παραμελημένη από τον Δήμο Κατερίνης καμία Κοινότητα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κώστας Γραμματικόπουλος. «Οργανώσαμε μια αντιδημαρχία από την αρχή, υλοποιώντας την δέσμευση του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου και καταφέραμε να συντονίσουμε σειρά υπηρεσιών για την υλοποίηση παρεμβάσεων. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος έχουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, αλλά και οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Παρά τις δυσκολίες που αντικειμενικά δημιούργησαν οι υγειονομικές συνθήκες, καταφέραμε να μην χάσουμε την επαφή με τους δημότες των Κοινοτήτων και αυτό νομίζω είναι το βασικό συστατικό για το θετικό έργο που καταγράφει η συγκεκριμένη αντιδημαρχία κατά τους πρώτους 19 μήνες από την συγκρότησή της», κατέληξε ο κ. Γραμματικόπουλος.