Ο φετινός νικητής για την Ελλάδα που προκρίνεται στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι το σχέδιο SOS4Love Project on SDGs από μια ομάδα πέντε νεαρών ατόμων από τα Χανιά της Κρήτης

Κοινωνία

Το SOS4love Project ξεκίνησε το 2017 από μια ομάδα μαθητών με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στον ΟΗΕ – στην Εβδομάδα Ειρήνης στον Κόσμο στη Γενεύη – και επιδιώκει να οργανώσει λύσεις-δράσεις που να συνάδουν με την αγάπη και την ειρήνη υλοποιώντας τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για έναν Καλύτερο Κόσμο. Πρωταρχικής σημασίας για το σχέδιο είναι η επιτακτική ανάγκη για Συμπεριληπτική Παιδεία χωρίς αποκλεισμούς ή και στιγματισμό της διαφορετικότητας.

Η πρωτοβουλία αυτή “διαφορετικά χαρισματικών”  νέων, αναδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες συχνά ξεχασμένων και υποβαθμισμένων μαθητών/νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες τους. Τους τοποθετεί δε ως πρωταγωνιστές στην συλλογική προσπάθεια βελτίωσης στην ζωή στον πλανήτη.

Το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα συγχαίρει τους φετινούς εθνικούς νικητές και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην τελική φάση του διαγωνισμού!


Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές τις Άνοιξης από  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, που εδρεύει στη Γερμανία. Απονέμεται για πρωτοβουλίες που πραγματοποιούν νέοι άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών, που προάγουν την κατανόηση, προωθούν την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και συνείδησης, και παρέχουν απτά παραδείγματα συμβίωσης των Ευρωπαίων ως μια κοινότητα.

Το Βραβείο απονέμεται σε τρεις νικητές οι οποίοι λαμβάνουν χρηματικό έπαινο και επίσης προσκαλούνται να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περαιτέρω, οι εκπρόσωποι όλων των 27 εθνικών σχεδίων που επιλέγονται για την τελική φάση του διαγωνισμού προσκαλούνται στην τελετή απονομής του Βραβείου στο Άαχεν ή σε μια από τις έδρες του ΕΚ.