Παραδόθηκε το πρώτο info kiosk στο δήμο Δίου Ολύμπου από το Επιμελητήριο Πιερίας

Τουρισμός

Παραδόθηκε και παρουσιάστηκε σήμερα ο πρώτος διαδραστικός  ψηφιακός σταθμός πληροφοριών (info kiosk), που τοποθετήθηκε μπροστά από το Ναυτικό Μουσείου Λιτοχώρου, στο Λιτόχωρο.  Η παράδοση έγινε  από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου στο Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο.  Πρόκειται για μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας με δυνατότητα σύνδεσης και φόρτωσης της πληροφορίας που το infokiosk διαθέτει μέσω των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Οι πληροφορίες διατίθενται σε  τέσσερις γλώσσες, με δυνατότητα επιπλέον προσθήκης, προκειμένου να είναι κατανοητές σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών της περιοχής. Το επόμενο διάστημα θα  ακολουθήσει και τοποθέτηση ακόμη δύο infokiosk στους Δήμους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητήριου

«Κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Ξεκινήσαμε την πρώτη μας τοποθέτηση στο δήμο Δίου Ολύμπου στην έδρα του δήμου. Δίνουμε τη δυνατότητα από τη Δευτέρα που θα είναι σε πλήρη λειτουργία,  ο επισκέπτης να μπορεί να βρει οτιδήποτε χρειαστεί. Ένα σημαντικό εργαλείο ιδιαίτερα στην εποχή που ζούμε, νομίζω ότι είναι απαραίτητο», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Χατζηχριστοδούλου

Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος έκανε λόγο για μια καινοτόμα δράση, μια δράση με διάδραση η οποία θα φανεί πολύ χρήσιμη στους επισκέπτες. «Ευχαριστούμε το επιμελητήριο για τη συνέργεια αυτή. Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα καινοτόμο χώρο, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα άμεσα και με πραγματικούς χρόνους να ενημερωθούν οι επισκέπτες μας  για ότι θέλουν. Τέτοιες δράσεις προάγουν το πολιτικό και τουριστικό μας προϊόν. Είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί ταυτοποιούν τη πρόοδο που έχει επιτευχθεί και που θα συνεχίσουμε με  κοινές συνέργιες και τρόπους να επιτυγχάνουμε  από εδώ και πέρα».