Στo άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαίου, δηλαδή την Τρίτη μετά το Πάσχα, φαίνεται να οδηγούνται κυβέρνηση και επιστήμονες.

Επαγγελματίες Κοινωνία
Share

Στo άνοιγμα της εστίασης στις 4 Μαίου, δηλαδή την Τρίτη μετά το Πάσχα, φαίνεται να οδηγούνται κυβέρνηση και επιστήμονες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια στους εξωτερικούς χώρους κι όχι σε κλειστούς χώρους, αμέσως μετά την γιορτή της Ανάστασης προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στις πλατείες και καθώς δεν έχει πλέον κανένα νόημα ο ανεξέλεγκτος συνωστισμός σε σύγκριση με ένα άνοιγμα με κανόνες.

Οι τελικές εισηγήσεις θα γίνουν σήμερα και ενδεχομένως τις αποφάσεις να τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, πιθανότατα αύριο.

Επίσης, να επιτρέπονται τα ψώνια χωρίς ραντεβού από τα μαγαζιά φέρεται να εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων της Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί εμφανίζονται θετικοί στην χαλάρωση των υφιστάμενων μέτρων ως προς το λιανεμπόριο, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για ψώνια χωρίς να χρειάζεται να κλείσει ο πελάτης ραντεβού με το κατάστημα.

Βεβαίως, τηρώντας πάντα τους κανόνες για τον αριθμό των πελατών που θα βρίσκονται μέσα στα καταστήματα.

in.gr