Κατερίνη: Επιστροφή στα θρανία – Ομαλά η πρώτη μέρα, με ελάχιστες περιπτώσεις γονέων που δεν είχαν self test

Κοινωνία

Με τα self tests στα χέρια, οι μαθητές δημοτικών και  γυμνασίων επέστρεψαν και πάλι στις σχολικές αίθουσες για την  επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων του κορονοϊού.  Οι μαθητές δημοτικών και γυμνασίων επέστρεψαν με χαμόγελα στα σχολεία, αφού είδαν και πάλι τους φίλους και  συμμαθητές τους, έπειτα από πολύ καιρό.

Η επιστροφή των μαθητών έγινε χωρίς προβλήματα με ελάχιστες περιπτώσεις γονέων όπου δεν είχαν τα απαραίτητα self test. Δυο περιπτώσεις τέτοιες σημειώθηκαν στο 4ο γυμνάσιο Κατερίνης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Αντώνης Καλλιφατίδης, ενώ ένα πολύ μικρό ποσοστό γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο υπάρχει και στο 4ο δημοτικό όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Καραμούζας.

 Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία Θωμά Μπαχαράκη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, λειτούργησαν και πάλι από σήμερα, Δευτέρα, 2308 σχολικές μονάδες σε όλη την περιοχή, όπου φοιτούν 255.000 μαθητές με περίπου 37.000 εκπαιδευτικούς.«Δεν είχαμε προβλήματα όπως ενημερωθήκαμε από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Η μέρα κύλησε όπως όλες οι άλλες. Δεν γίνεται δεκτός μαθητής χωρίς self test, αλλά δεν είχαμε κάποιο περιστατικό. Ως Περιφερειακή Διεύθυνση δώσαμε την οδηγία προς τα σχολεία να γίνονται δεκτοί οι μαθητές με χειρόγραφη βεβαίωση καθώς είχε υπερφορτωθεί η πλατφόρμα το βράδυ της Κυριακής και αρκετοί γονείς δεν μπόρεσαν να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ», είπε ο κ. Μπαχαράκης.