ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Έτοιμο σε 18 μήνες το πολιτιστικό κέντρο- Ξεκίνησαν εδώ και μία εβδομάδα οι εργασίες

Κοινωνία Πολιτική Πολιτισμός

Ξεκίνησαν και είναι εδώ και μία εβδομάδα σε εξέλιξη, οι εργασίες για την κατασκευή του πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων) ανατολικά των ΚΤΕΛ. 

Ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Χρήστο Λεμονόπουλο επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες και εξέφρασε την ικανοποίησή του επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό το θέατρο το οποίο ταλαιπωρήθηκε κακώς, χτίζεται σήμερα και το αργότερο σε 18 μήνες θα είναι έτοιμο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε και πάλι, δεν υπάρχει καμία διαφορά και κανένα κόλλημα. Οι εργασίες ξεκίνησαν εδώ και μια εβδομάδα και θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς ώστε να δώσουμε αυτό το κόσμημα στη νεολαία μας κυρίως αλλά και σε όλους μας. Ένα θέατρο 550 θέσεων και όλες τις ανέσεις και προδιαγραφές. Καλορίζικο λοιπόν. Καλό μήνα και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Έτσι κι αλλιώς, η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ!»

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Χρήστος Λεμονόπουλος σημείωσε: «Όταν πήρα εντολή από τον Δήμαρχο να αναλάβω την πολεοδομία έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Το πρώτο πράγμα είπα που θα φροντίσω να τελειώσει είναι το πολιτιστικό. Έτσι και έγινε για να το παραδώσουμε στις νέες γενιές».

Όπως είναι γνωστό, το έργο αφορά ένα χώρο πολιτισμού υψηλών προδιαγραφών, ένα κτίριο με υπόγειο και 3 ορόφους συνολικού εμβαδού  4.700 τ.μ.. Η μελέτη του ήχου έγινε με όλες τις υψηλές προδιαγραφές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ η ταράτσα του κτιρίου (1650 τ.μ.) θα φιλοξενεί εαρινές και θερινές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της χρηματοδότησης, το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.