Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα!Γράφει ο Σπύρος Κουλκουδίνας

Απόψεις

Το νέο ξεκίνημα που σηματοδοτεί η άρση των μέτρων από σήμερα  βρίσκει τη χώρα πανέτοιμη να κερδίσει το στοίχημα της επανόδου στην κανονικότητα.

Υπεύθυνη και με γρήγορα αντανακλαστικά διακυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας, ορθή διαχείριση μιας πρωτόγνωρης για την κοινωνία, το κράτος, το ιατρικό προσωπικό της χώρας, την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, κρίσης.

Παρά τα τυχόν λάθη ή τις παραλείψεις, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτή η χώρα δεν στάθηκε στο ύψος της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και σε πολλές περιπτώσεις δίνοντας δείγματα εξαιρετικής γραφής.

Πέτυχε να συγκρατήσει την κοινωνική συνοχή, να στηρίξει το σύνολο της οικονομικής ζωής του τόπου, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, τους ασθενείς και το σύστημα υγείας με κάθε μέσο και τρόπο.

Με ένα έμψυχο δυναμικό που έδωσε νυχθημερόν μάχες, σε όλους τους κρίσιμους τομείς από τα νοσοκομεία και τις εντατικές μέχρι τους δρόμους και τις υπηρεσίες πρόνοιας. Από τη μια έως την άλλη άκρη της Ελλάδας. Τους ευχαριστήσαμε, τους χειροκροτήσαμε, τους θαυμάσαμε για τις αντοχές, ψυχικές και σωματικές.

Σήμερα λέμε «αντίο» στο lockdown και αύριο ανοίγει ο τουρισμός. Με κανόνες και μέτρα. Με το πρόγραμμα εμβολιασμών, την επιχείρηση “ελευθερία”, σε πλήρη εξέλιξη. Κι αν αυτό δεν μας γεμίζει αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα, τότε τι;

Σπύρος Κουλκουδίνας

Φαρμακοποιός MSc -Πολιτευτής Ν.Δ.