Οι «Γαλάζιες Σημαίες» επέστρεψαν στις ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Τουρισμός

Με 7 «Γαλάζιες Σημαίες» βραβεύτηκαν επτά ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου.

Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 18 Μαΐου 2021, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. Πανελλαδικά τιμήθηκαν 545 ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, ενώ παγκοσμίως η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση, σε σύνολο 49 χωρών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τα έτη 2018 και 2019 υπήρξε απόσυρση τεσσάρων και δύο «Γαλάζιων Σημαιών» αντίστοιχα, με αποτέλεσμα καμία ακτή του Δήμου να φέρει τη διεθνή αυτή βράβευση. Σύμφωνα με τον κανονισμό, για την υποψηφιότητα της κάθε ακτής για την απόκτηση «Γαλάζιας Σημαίας», θα πρέπει να προηγηθεί ένα έτος (2020), κατά το οποίο η υποψήφια ακτή θα πληροί στο ακέραιο τα κριτήρια, τα οποία ελέγχονται από την αρμόδια επιτροπή, κι εφόσον πληρούνται να τιμηθεί το επόμενο έτος (2021) η ακτή με «Γαλάζια Σημαία».

Έτσι φέτος, μετά το καθεστώς «υποψήφιας ακτής», στο οποίο βρίσκονταν πέρσι επτά ακτές του Δήμου μας, η κορυφαία βράβευση της «Γαλάζιας Σημαίας» επέστρεψε, που συνεπάγεται ότι πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις και τα κριτήρια, που θέτει το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Για τον Δήμο Δίου-Ολύμπου η τουριστική δραστηριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αποτελεί ένα δυναμικό στοίχημα, και η επιστροφή της διεθνώς αναγνωρίσιμης τιμητικής διάκρισης των «Γαλάζιων Σημαιών» είναι απόδειξη ότι οι ακτές του τόπου μας αποτελούν κομμάτι ενός «Θεϊκού Προορισμού» (Divine Destination).

Επόμενος στόχος είναι να κυματίζουν το 2022 «Γαλάζιες Σημαίες» σε ακόμη περισσότερες ακτές του Δήμου Δίου-Ολύμπου.