Πεζοπορία για αρχάριους – Έναρξη κύκλου μαθημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 -Πεζοπορία στον Όλυμπο

Αθλητικά

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου προτίθεται να οργανώνει   ένα κύκλο μαθημάτων, συνολικά 6  Κυριακών,

για αρχάριους και για όσους δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με το υπέροχο περιβάλλον του δάσους και του βουνού.

Απευθύνεται σε όσους έχουν την διάθεση να περπατήσουν χαλαρά για πρώτη φορά σε μονοπάτια γύρω από την έδρα του συλλόγου, στον Όλυμπο, με σκοπό να μετρήσουν τις δυνάμεις τους ,ώστε μελλοντικά να ακολουθήσουν τις κύριες πορείες του συλλόγου.

Η δράση θα ξεκινήσει  την Κυριακή 23 Μαΐου 2021,  στις 09.30 το πρωί από τους Αγίους Αποστόλους Βροντούς, όπου βρίσκεται η έδρα του συλλόγου μας, με υπεύθυνο τον Κουρουβασίλη Περικλή, μέλος του συλλόγου.

Κάθε  μάθημα θα χωρίζεται δυο μέρη, το θεωρητικό  και το πρακτικό και θα είναι συνολικής διάρκειας 4 ωρών, συμπεριλαμβανομένων και των  διαλλειμάτων.

Πεζοπορία και πρακτική

Διαδρομή:  Άγιοι Απόστολοι –Σπηλιές (  επιστροφή )

Βαθμός  Δυσκολίας : 1 ( κλίμακα 1- 5 )

Ώρες πεζοπορίας με διαλειμματα : 3

Θεωρία:

Πριν την έναρξη της πεζοπορίας και για 40 λεπτά θα πραγματοποιηθεί ομιλία απ;o τον αρχηγό με θέμα:  «Γενικά για την πεζοπορία και όσα πρέπει να γνωρίζετε και συμβουλές για αυτήν, Βαθμός δυσκολίας μιας πεζοπορίας »

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή:

Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ. Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στον Σύλλογο).

Επίσης, παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν…

Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε!!!

ΕξοπλισμόςΟρειβατικά μποτάκια,  σακίδιο πλάτης, ζακέτα fleece, 2ο θερμοεσώρουχο, νερό 1 λίτρο, κολατσιό, φακός κεφαλής, μπατόν, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, γυαλιά ηλίου.

Ελπίζουμε να σας δείξουμε τις ομορφιές της περιοχής μας και να σας προσελκύσουμε να γνωρίσετε έναν εναλλακτικό τρόπο να περνάτε τις Κυριακές σας.

Μετρήστε τις δυνάμεις σας και ελάτε να γίνετε μέλος της χαρούμενης παρέα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:  Γιάννης Γάκης & Κουρουβασίλης  Περικλής 693 681 4838. Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης, δηλώστε συμμετοχή μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Ελπίζουμε να σας δείξουμε τις ομορφιές της περιοχής μας και να σας προσελκύσουμε να γνωρίσετε έναν εναλλακτικό τρόπο να περνάτε τις Κυριακές σας.

Μετρήστε τις δυνάμεις σας και ελάτε να γίνετε μέλος της χαρούμενης παρέα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:  Γιάννης Γάκης & Κουρουβασίλης  Περικλής 693 681 4838. Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης, δηλώστε συμμετοχή μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.

Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Α). Οι ώρες πορείας υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ορειβατικής ομάδας
Β). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Γ). Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.
Δ). Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Ε). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.