Σοφία Μαυρίδου: Η γυναίκα πίσω από το θεσμό

Μυστικά με την Έυη

 Εμφανίζεται. Αεράτη, με στυλ, χαμογελαστή πάντα, ακόμη και όταν έχει τις «άσχημες» στιγμές της. Τα βλέμματα συγκεντρώνονται πάνω της. Άλλα με θαυμασμό και άλλα με μια μικρή ζήλια. Άλλα από ενοχές ίσως γιατί δεν της φέρθηκαν εντάξει. Και ξέρουν ότι το ξέρει, αλλά εξακολουθεί να τους χαμογελάει. Ίσως αυτό είναι που τους κάνει να ανησυχούν.

Ο λόγος για την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Τη γνωστή σε όλους μας Σοφία, τη γυναίκα που συγκεντρώνει ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε  άλλο πολιτικό, το ενδιαφέρον σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα.

Τη συνάντησα πρόσφατα σε μια εκδήλωση. Στιλιστικά άψογη θα έλεγα. Πάντα προσεγμένη, μακιγιαρισμένη όσο πρέπει , με διακριτικό χτένισμα πάντα και «οπλισμένη» με το πιο δυνατό της όπλο. Το χαμόγελο. Ακόμη και όταν πληγώνεται, δεν το ξεχνά. Άλλωστε οι πολίτες που την πλησιάζουν δεν οφείλουν να ξέρουν. Ούτε η ίδια το επιθυμεί., το έχουμε καταλάβει όλοι πια μετά από τόσα χρόνια.

Η προσωπική της ζωή επτασφράγιστο μυστικό. Συνειδητά. Μη μου πείτε ότι δεν θα πουλούσε τρελά αν η ίδια το ήθελε. Δεν το έπραξε ποτέ. Κάνει αυτό που λέει η λέξη: προσωπική ζωή.

Ποιος είπε ότι για να κάνεις τη δουλειά σου, για να επιθεωρήσεις τα έργα, για να κάνεις συναντήσεις παντού στο νομό, πρέπει να ξεχάσεις τη θηλυκότητα σου; Και αυτό φυσικά έχει σχολιαστεί, όπως και άλλα που αφορούν τις ενδυματολογικές της επιλογές.  Εγώ προσωπικά τη ζηλεύω που τα καταφέρνει. Και αυτό θέλει κόπο, θέλει τρόπο, θέλει αισθητική. Κακά τα ψέματα οι γυναίκες το ξέρουμε καλά. Όλες προσπαθούμε για το καλύτερο για τον εαυτό μας και η Σοφία το πράττει εξαιρετικά, χωρίς αυτό να την εμποδίζει σε τίποτα από τις υπόλοιπες πολλές καθημερινές της δραστηριότητες.

Η Σοφία Μαυρίδου έχει αστέρι.

 Και στυλ.

Υ.Γ Θα μπορούσατε να μου πείτε, δεν γράφεις τίποτα για το έργο της. Απαντώ: Τα έχω γράψει, τα έχω πει πολλές φορές. Το ταμείο γίνεται  στο τέλος και το δικό της είναι γεμάτο. Με ψήφους.

Εύη Μιχωλού