Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης: Βραβεία & διακρίσεις για την παιδική χορωδία και τον μαθητή Κυριάκο Φωτιάδη

Πολιτισμός
Share

Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, με όχημα τη μαθητική δημιουργικότητα και τη μεθοδική διδασκαλία των εκπαιδευτικών του, συνιστά πολύτιμο εργαλείο πολιτισμού, το οποίο επιτυγχάνει διαχρονικά σημαντικές διακρίσεις, υψηλές μαθητικές επιδόσεις, βραβευμένες συμμετοχές σε Φεστιβάλ και διαγωνισμούς ανά την Ελλάδα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το πρώτο βραβείο στο ΙΧ Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμό παιδικής και νεανικής δημιουργικότητας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΜΕΣ ΣΟΥ», το οποίο διεξήχθη στην Κατερίνη απέσπασαν αφενός η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και αφετέρου στο σόλο τραγούδι, ο μαθητής Κυριάκος Φωτιάδης. Παράλληλα, ο Κυριάκος Φωτιάδης, τη διδασκαλία του οποίου είχε η Ελένη Σαμακοβλή απέσπασε και ειδικό βραβείο για την ερμηνεία του.

Επιπλέον, στις 21 Απριλίου, η παιδική και νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Χορωδιών της Νάουσας. Στο πιάνο τις χορωδίες συνόδευσε η Κατερίνα Ελενίδου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Χρυσόστομος Κυραιλίδης συνεχάρη  μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Ωδείου για τις νέες σημαντικές διακρίσεις επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η πολυδιάστατη – δημιουργική διαδρομή του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης συνεχίζεται. Οι υψηλές επιδόσεις των παιδιών μας γεμίζουν με αισιοδοξία για το μέλλον της μουσικής παιδείας στον τόπο μας».