Συλλαλητήρια, μπλόκα και συγκεντρώσεις από τους αγρότες όλη την εβδομάδα – Ραντεβού αύριο, στις 11 π.μ. στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας

Αγροτικά

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αγρότες από περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Φθιώτιδας, διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερημένες αποζημιώσεις σε ζημιές που υπέστη η παραγωγή από κακοκαιρίες προηγούμενων μηνών και ζητώντας αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών.

Αύριο Τετάρτη, οι αγρότες έδωσαν ραντεβού μεταξύ των άλλων περιοχών και στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας στις 11 π.μ.

Στις βασικές διεκδικήσεις τους, περιλαμβάνεται το πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κτηνοτροφικό κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που τη συνοδεύουν.

 Όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, όχι μόνο δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις ή έστω προκαταβολές, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη οι εκτιμήσεις ζημιάς για τις πρώιμες ποικιλίες, οι οποίες ήδη έχουν συγκομιστεί, ενώ όπως αναφέρουν, δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν τα αντιχαλαζικά δίκτυα.