Νέος τουριστικός οδηγός σε οκτώ γλώσσες για την Πιερία από την Π. Ε.Πιερίας με τίτλο «Olympus Riviera: Μοναδικές ασφαλείς βιωματικές εμπειρίες κάθε εποχή».

Τουρισμός

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε οκτώ γλώσσες ο νέος τουριστικός οδηγός για την Πιερία από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τίτλο «Olympus Riviera: Μοναδικές ασφαλείς βιωματικές εμπειρίες κάθε εποχή».

Ο οδηγός προλογίζεται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την Aντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και κυκλοφορεί στην ελληνική, αγγλική, ρωσική, σερβική, πολωνική, γερμανική, ρουμανική και βουλγαρική γλώσσα.

Μεταξύ των πληροφοριών που περιέχει συγκαταλέγονται και χρήσιμες πληροφορίες για τις συγκοινωνίες, τα αξιοθέατα, τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται στην Πιερία, κ.ά.

Ενδιαφέρουσες είναι οι παρουσιάσεις των πολλών δραστηριοτήτων που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες της περιοχής, όπως επίσης, και οι διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, μεταξύ των οποίων ο ορειβατικός, ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός, ο γαστρονομικός, ο χειμερινός.

          Η νέα αυτή δράση θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας κι έχει ως απώτερο σκοπό τον επανακαθορισμό της θέσης της Πιερίας στην τουριστική βιομηχανία με τη δημιουργία ενός διακριτού, ελκυστικού και αυθεντικού τουριστικού προϊόντος για την εγχώρια και εξωτερική αγορά, το οποίο θα συνδέεται με την ταυτότητα της περιοχής και θα ενσωματώνει την εικόνα της, διασφαλίζοντας παράλληλα ποιότητα στην εμπειρία της αναψυχής.

Με αφορμή την νέα αυτή έκδοση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε να δημιουργούμε ”ποιοτικά όπλα στην επικοινωνιακή μας φαρέτρα” με στόχο την ανάδειξη του εναλλακτικού και βιωματικού τουρισμού στην Πιερία. Η στοχευμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας, με ενιαία εικόνα και περιεχόμενο, ως ασφαλής προορισμός ποιοτικών και βιωματικών εναλλακτικών «εμπειριών», θα συμβάλλει αφενός στην απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του τουρισμού και αφετέρου στην περαιτέρω ανάπτυξή του».