Ξεκινά η λειτουργία του Θερινού Σχολείου εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας σε προσφυγόπουλα

Κοινωνία

Μια πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, του αρχαιότερου σχολείου της Ευρώπης, Athené Luxembourg και του συλλόγου Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας.

Σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουνίου, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας του Θερινού Σχολείου που οργανώνει η Εθελοντική Ομάδα δράσης ν. Πιερίας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου Athené Luxembourg από το Λουξεμβούργο και τον Σύλλογο Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας.

Συγκροτήθηκαν δύο ολιγομελή τμήματα (σύνολο μαθητών 27), τα παιδιά μπήκαν στις τάξεις τους, οι γονείς ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα του καλοκαιριού και το πρώτο κουδούνι του σχολείου για προσφυγόπουλα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης θα …χτυπήσει την επόμενη Πέμπτη 1 Ιουλίου στις 9:00 το πρωί.

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας και τα παιδιά θα διεξάγουν κάθε Δευτέρα ένα self test, όπως έκαναν μέχρι τώρα στα σχολεία που φοιτούσαν.

Το Θερινό Σχολείο στηρίζουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας και το πρόγραμμα “ΕΣΤΙΑ 2021” που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η Εθελοντική Ομάδα δράσης ν. Πιερίας τους ευχαριστεί θερμά για την σημαντική βοήθεια που προσέφεραν στην οργάνωση του προγράμματος.

Καλούνται, όσες και όσοι από εσάς επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στην οργάνωση του θερινού σχολείου σε αυτό το διάστημα των 10 εβδομάδων, να στείλουν μια επιστολή στη διεύθυνση info@ksk.gr με το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητά τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με όλα τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Το θερινό σχολείο οργανώνουν οι: Θωμαή Σιούμη, Μαρία Μανάκου, Σοφία Κωνσταντινίδου, Δανάη Αμανατίδου, Αλέξανδρος Τραπενζαλίδης, Αθηνά Βαΐτση, Βάννα Πατέρα, Γνωσούλα Χαλαϊτζίδου, Αλκιβιάδης Χαραλαμπίδης, Ραντιόλα Ογκρένι, Μαρία Μαυρομμάτη, Βασιλική Κουτζεκλίδου, Θωμαή Γκατζούνη και Ηλίας Τσολακίδης.