Δίον-Αγιονέρι: Οι αρχαιολογικές ομιλίες στο φεστιβάλ Ολύμπου

Πολιτισμός

  Οι αρχαιολογικές ομιλίες αποτελούν κορυφαία εκδήλωση στη διαχρονική πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου, με ξεκίνημα από τα πρώτα χρόνια του θεσμού. Πάντα με τον συντονισμό του καθηγητή αρχαιολογίας, υπεύθυνου για πολλά έτη του ανασκαφικού έργου στο αρχαίο Δίον και σημερινού προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημητρίου Παντερμαλή.

  Το θεματολόγιο των ομιλιών και οι εισηγητές, επιλέγονται από τον κ. Παντερμαλή με γνώμονα τον αρχαιολογικό πλούτο της Πιερίας και όχι μόνο, αλλά και ότι σχετίζεται με την επιστήμη των ανασκαφών.

  Η εκδήλωση των αρχαιολογικών ομιλιών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, στις 9 το βράδυ, στη θέση Αγιονέρι του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων.

  Φέτος το θέμα της ομιλίας «Η πανεπιστημιακή ανασκαφή στο Δίον. Νεότερες μελέτες» θα αναπτύξει η αρχαιολόγος της ανασκαφικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και άμεση συνεργάτιδα του κ. Παντεμαλή, η κ. Μαρία Ιατρού.

  Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο, με μουσικό πρόγραμμα, με την σοπράνο Έλενα Γκατζά και με τη συνοδεία πιάνου.

  Οι αρχαιολογικές ομιλίες υλοποιούνται με τη χορηγία του τμήματος Κατερίνης της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ, «Ολύμπιος Ζευς». Ο καθόλα αξιόλογος κοινωνικός φορέας ο οποίος με επικεφαλής τον πρόεδρο του Παναγιώτη Ταρενίδη, στηρίζει τα τελευταία χρόνια τις αξιόλογες πρωτοβουλίες του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Λόγω των μέτρων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιβάλλει η πολιτεία, οι θεατές κατά την είσοδο στο Αγιονέρι του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, τη διαμονή και την έξοδο, επιβάλλεται να φορούν την προστατευτική μάσκα