50ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Πανσέληνος- Αυγουστιάτικη φεγγαράδα στην Πύδνα

Πολιτισμός

Η θεσμοθετημένη εδώ και οκτώ χρόνια συναυλία τη βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, στο Βυζαντινό Κάστρο της αρχαίας Πύδνας, της ορχήστρας και χορωδίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, παρουσιάζεται την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στις 9 το βράδυ.

  Η συναυλία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου και υλοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Στο Φως του Φεγγαριού» του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού. Υποστηρίζεται από το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

  Το κοινό, στην φωτεινότερη νύχτα του χρόνου, θα απολαύσει τραγούδια του Ελληνικού ρεπερτορίου συνυφασμένα με τη γοητεία και το ρομαντισμό της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, του επονομαζόμενου ολόγιομου φεγγαριού.

  Σύμφωνα με τη μυθολογία η ονομασία σελήνη προέρχεται από το σέλας (=φως), σημαίνει φωτεινή και λαμπερή. Ήταν αδελφή του Ήλιου και της Ηώς. Στην Ελλάδα αποδίδεται με τη λατρεία της Άρτεμης και της Εκάτης.

  Την ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο «de profundis» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, συνοδεύουν οι σολίστες Γιάννης Χαρίσης, Ιωάννα Ηλιάδου και Γιώργος Χασαμπένης.

  Διευθύνει ο μαέστρος, Ευθύμιος Μαυρίδης.

  Το κοινό παρακαλείτε να προσέλθει έγκαιρα στην αρχαία Πύδνα (βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο Μακρυγιάλου-Λιμάνι Πύδνας Πιερίας) λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Λόγω των μέτρων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επιβάλλει η πολιτεία, οι θεατές κατά την είσοδο στην αρχαία Πύδνα, τη διαμονή και την έξοδο, επιβάλλεται να φορούν την προστατευτική μάσκα.