Ιστορική πρόκριση για τις νεανίδες του Πιερικού Αρχέλαου για 4η συνεχή φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Αθλητικά

Μια ιστορική πρόκριση πέτυχαν σήμερα οι νεανίδες του Πιερικού Αρχέλαου μετά τη νίκη τους στα play off του Πανελληνίου Πρωταθλήματος απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών με σκορ 33-66.

Ο αγώνας είχε χαρακτήρα τελικού, καθώς ο νικητής θα έπαιρνε τον πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση ύστερα από τη νίκη που πέτυχαν και οι 2 ομάδες με την Ασπίδα Ξάνθης.

Οι αθλήτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου επέβαλλαν από την αρχή τον ρυθμό τους, καθώς μετά το 2-0 του 1ου λεπτού, με ένα σερί 19-1, έκλεισαν το 1ο δεκάλεπτο με σκορ 19-3 και το ημίχρονο με 11-34.

Το 3ο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με την κυριαρχία του Πιερικού Αρχέλαου στο παρκέ (16-55) και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το τελευταίο μέρος του αγώνα να λάβει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η νίκη αυτή αποτελεί την 4η συνεχή παρουσία των νεανίδων σε τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος και καταρρίπτει το περσινό ρεκόρ της ίδια ομάδας! Στην 13χρονη παρουσία του ο σύλλογος έχει πετύχει 8 συνολικά παρουσίες σε Πανελλήνια πρωταθλήματα- και τις 6 καλύτερες ομάδες της χώρας- με τις 4 να προέρχονται από τα τμήματα παίδων και εφήβων και τις νεανίδες να ισοφαρίζουν τις επιτυχίες των αγοριών.

Την αρχή έκανε η Τασούλα Τσιρογιάννη που οδήγησε την ομάδα στο Final 6 της Αιδηψού και την 6η θέση και στην συνέχεια ακολούθησαν οι επιτυχίες του κόουτς Χατζηιωάννου με την ομάδα να τερματίζει 5η στην Ιστιαία και 6η πέρσι στην Αθήνα.

Η τελική φάση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί από τις 25 εως τις 29 Αυγούστου στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης και σε αυτό θα συμμετέχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες της Αττικής Ηλιούπολη και Πρωτέας Βούλας, ο πρωταθλητής Θεσσαλονίκης Παναθλητικός, ο Πελασγός από της Κεντρική και Νότια Ελλάδα, τα Χανιά από την νησιωτική Ελλάδα και την Κρήτη και ο Πιερικός Αρχέλαος ώς πρωταθλητής των Ενώσεων της Βόρειας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του Πιερικού Αρχέλαου έχει ως εξής:

25/8 15.00 Πιερικός Αρχέλαος– Πελασγός

26/8 15.00 Πρωτέας Βούλας- Πιερικός Αρχέλαος

27/8 17.00 Πιερικός Αρχέλαος- ΑΟ Χανίων

28/8 16.00 Πιερικός Αρχέλαος- Παναθλητικός

29/8 10.00 Ηλιούπολη- Πιερικός Αρχέλαος

Όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της ΕΟΚ στο Youtube.