ΣΥΕΤΕ : Παράταση καταβολής των οδοιπορικών εξόδων και ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου

Επαγγελματίες

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. με αίσθημα ευθύνης, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του για όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, επανήλθε στο θέμα των οδοιπορικών εξόδων και απέστειλε στη Διοίκηση επιστολή για την διευθέτηση του ζητήματος των Οδοιπορικών Εξόδων των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα. 
Παράταση Οδοιπορικών Εξόδων 
Στις 5 Ιανουαρίου 2021 η Διοίκηση της Τράπεζας εξέδωσε τον νέο Κανονισμό Οδοιπορικών Εξόδων. Έπειτα από τη διαβούλευση και διάλογο σχετικά με το θέμα του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε με τους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας  συμφωνήθηκε να παγώσει η εφαρμογή του νέου Κανονισμού καταρχήν μέχρι τον Αύγουστο, όσον αφορά στους συναδέλφους που είχαν προγενέστερες εγκρίσεις. Συνεκτιμώντας και λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον και την αγωνία των συναδέλφων, ειδικά της Περιφέρειας, για την εξέλιξη του θέματος, τη διαδικασία διαβούλευσης και την εξέλιξη της πανδημίας ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε ζήτησε να παραταθεί το υφιστάμενο καθεστώς των οδοιπορικών μέχρι το τέλος του έτους.
Ενεργοποίηση του Απεργιακού Ταμείου
Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., σταθερός στις αρχές και τις αξίες του, υποστηρίζει διαχρονικά το δικαίωμα στην απεργία, και στηρίζει έμπρακτα τους συναδέλφους που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. στις 22.7.2021, αποφασίστηκε ομόφωνα  η ενεργοποίηση του Απεργιακού Ταμείου.Λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες λόγω πανδημίας καθώς και την κρισιμότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε η καταβολή να αφορά στο σύνολο απεργιών και στάσεων εργασίας που προκηρύχτηκαν από την 1.1.2020 ως και την 30.6.2021, ανεξαρτήτως των ημερών συμμετοχής του κάθε συναδέλφου.Η πίστωση των λογαριασμών θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 3.9.2021.