ΔΕΘ- Συγκίνησε η συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Πολιτισμός

Μια συγκινητική βραδιά, που ταξίδεψε το κοινό στον μαγικό κόσμο του Μίκη Θεοδωράκη χάρισαν στο πλαίσιο των Music Events της 85ης ΔΕΘ ο Βασίλης Λέκκας, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, σε έναν ελάχιστο φόρο τιμής του εθνικού εκθεσιακού φορέα προς τον μεγάλο μας συνθέτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Το κλίμα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, ενώ οι φωνές των τριών τραγουδιστών ενώθηκαν σε έναν ξεχωριστό αποχαιρετισμό στον Μίκη Θεοδωράκη.

Απόψε στις 21:30, στη σκηνή των music events ανεβαίνει ο αιώνιος έφηβος Πασχάλης. Οι επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ μπορούν να παρακολουθούν τις συναυλίες με το εισιτήριο εισόδου της Έκθεσης.

Εν τω μεταξύ τον παλμό της νεοφυούς επιχειρηματικότητας δίνει το περίπτερο 7 του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπου προβάλλονται έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων μέσω δεκάδων start ups, που δείχνουν τον δρόμο για την επόμενη μέρα του επιχειρείν.

Επίσης, στον υπαίθριο χώρο του εκθεσιακού κέντρου, μπροστά από το περίπτερο 15 στέκεται επιβλητικό το όχημα-εστιατόριο του SIMPLON ORIENT EXPRESS, ένα εντυπωσιακό βαγόνι, που εκτίθεται στο πλαίσιο της παρουσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην 85η ΔΕΘ και ταξιδεύει τους επισκέπτες στον χρόνο.

Οι επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ όμως έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν και σε μια ιδιαίτερη έκθεση αρχιτεκτονικού σχεδίου στο Περίπτερο 6, με τίτλο «Τhessaloniki ConfEx Park». Πρόκειται για την παρουσίαση των σχεδιαστικών προτάσεων των 15 διαγωνιζομένων στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την Ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στην Έκθεση παρουσιάζονται οι μακέτες και τα σχέδια των 15 διαγωνιζόμενων αρχιτεκτονικών προτάσεων, οι οποίες αποτυπώνουν τις διαφορετικές ιδέες και φιλοσοφίες των αρχιτεκτονικών ομάδων για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς και τη δημιουργία ενός αστικού πάρκου στην καρδιά της πόλης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η σχεδιαστική πρόταση που έλαβε το πρώτο βραβείο.

Συνεχίζεται το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum

Αύριο Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum με θέμα «Δημιουργώντας την επόμενη μέρα», που διοργανώνεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η αναπτυξιακή δυναμική του πολιτισμού και οι δυνατότητες συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα (10:30-12:00).
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ/ΔΗΜΟΙ : Διοικητική Μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση (12:30-14:00).
  • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων μεταφορών και υποδομών στην Ελλάδα (14:30 – 16:00).
  • POST FORUM PANEL
  • ΣΔΑΜ: «Δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή: Εξελίξεις και προοπτικές» (16:00-17:30).

Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος της 85ης ΔΕΘ είναι η Wind, Επίσημος Αερομεταφορέας η Aegean, Επίσημος Χορηγός Μετακίνησης η Kosmocar, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Μπύρα της 85ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και υποστηρικτής με την προσφορά μασκών είναι η φαρμακαποθήκη ΛΙΑΦΑΡΜ. Χορηγός φιλοξενίας των συναυλιών είναι το ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Όσον αφορά το Thessaloniki Helexpo Forum υποστηρικτής είναι ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και χορηγός η ΓΑΙΑ Επιχειρείν, ενώ η εταιρεία Farcom διαθέτει αντισηπτικά.