Πιερία: Κύκλωμα διακινούσε μετανάστες – Συνελήφθησαν 4 άτομα, χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν κλέψει από την Αττική στα οποία τοποθετούσαν πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας

Κοινωνία

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί άνδρες, μέλη κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι άνδρες το τελευταίο χρονικό διάστημα, δρούσαν ως μέλη κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους αλλοδαπούς, μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Για τη δράση τους χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και στα οποία τοποθετούσαν πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Μετά από διαδοχικές έρευνες, εντοπίστηκαν την 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2021 σε περιοχή της Πιερίας και συνελήφθησαν, όπου διαπιστώθηκε να χρησιμοποιούν τρία οχήματα, δύο από τα οποία είχαν κλαπεί από περιοχές της Αττικής και έφεραν πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα οικίας που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • 14 κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των 1.405 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.