Πως είδε ο ξένος τύπος την έκθεση της Μαρίας Σπυράκη: Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη μείωση του Μεθανίου

Πολιτική

 Ο ξένος τύπος αναφέρθηκε  με  εκτενή δημοσιεύματα του, στην Έκθεση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρίας Σπυράκη με θέμα την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη μείωση του Μεθανίου. Τα πρακτορεία Reuters και Agence Europe  αλλά και οι ιστοσελίδες Euroactive και Independent φιλοξενούν ειδικά άρθρα για την Έκθεση που εγκρίθηκε την Τρίτη  με συντριπτική πλειοψηφία από την Επιτροπή  Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ΕΝVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι Ευρωβουλευτές υπερψήφισαν το κείμενο της κ. Σπυράκη  με το οποίο απαιτούν δεσμευτικούς στόχους σε επίπεδο ΕΕ  για τη μέτρηση και τη μείωση των εκπομπών μεθανίου. 

 Οι νομοθέτες προέτρεψαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη (28 Σεπτεμβρίου) να προτείνει δεσμευτικά μέτρα και στόχους για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου έως το 2030.«Θέτοντας δεσμευτικούς στόχους για τη μείωση του μεθανίου, η ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο για να κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει το ίδιο», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, Ελληνίδα κεντροδεξιά ευρωβουλευτής που είναι η κύρια συγγραφέας της έκθεσης, τονίζεται σε δημοσίευμα του Euractiv. 

  Η επιτροπή περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε την Τρίτη τα σχέδια της ΕΕ να κάνει τις εταιρείες και τις χώρες να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου, υποδεικνύοντας ότι οι νομοθέτες είναι πιθανό να υποστηρίξουν την επερχόμενη νομοθεσία για τον περιορισμό των ισχυρών αερίων του θερμοκηπίου, αναφέρει σε τηλεγράφημα του το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Οι ευρωβουλευτές δίνουν πράσινο φως στο σχέδιο έκθεσης της María Spyráki για τις εκπομπές μεθανίου, είναι ο τίτλος στο δημοσίευμα του «Agence Europe»,  όπου φιλοξενείται δήλωση της κ. Σπυράκη, η οποία τόνισε ότι «ήταν απαραίτητο να δράσουμε αμέσως και να πετύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα…»  

Οι νομοθέτες της ΕΕ υποστηρίζουν την αντιμετώπιση του ισχυρού μεθανίου αερίου θερμοκηπίου. «Θέτοντας δεσμευτικούς στόχους για τη μείωση του μεθανίου, η ΕΕ μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο για να κάνει τον υπόλοιπο κόσμο να κάνει το ίδιο», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη, η Ελληνίδα βουλευτής που συνέταξε την έκθεση, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του Ιndependent.

Παραθέτουμε τα δημοσιεύματα:

https://agenceurope.eu/en/bulletin/article/12800/3https://www.independent.ie/business/farming/forestry-enviro/environment/eu-lawmakers-back-clampdown-on-potent-greenhouse-gas-methane-40899572.html