Παναγιώτης Καζάς: Απολογισμός παρεμβάσεων και προτάσεων

Πολιτική

Συμπληρώθηκαν ήδη δύο (2) χρόνια από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Η εκλογική διαδικασία της 26 Μαΐου 2019, μας κατέταξε ως τρίτη (3η) εκλογική δύναμη στο Δήμο και μας έδωσε την θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, στο αυτοδιοικητικό σχήμα που ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Τόσο εγώ, όσο και τα στελέχη της παράταξής μου, με σεβασμό αποδεχτήκαμε τη βούληση των συνδημοτών μας και με αίσθημα ευθύνης, προς τον τόπο και τους δημότες που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, κινηθήκαμε κατά την μετεκλογική περίοδο, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής την 1η Σεπτεμβρίου.

Με τον ίδιο σεβασμό, προς τον τόπο μας, και τους συνδημότες μας, κινηθήκαμε και τα δύο (2) αυτά χρόνια, καταθέτοντας προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και κάνοντας παρεμβάσεις και αναδεικνύοντας θέματα κακών πρακτικών της σημερινής διοίκησης.

Από τα πρώτα κιόλας «δείγματα γραφής» της διοίκησης Μανώλα, είχα πει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι «η νέα διοίκηση είναι καρμπόν της προηγούμενης». Δυστυχώς, επιβεβαιώνομαι καθημερινά, βλέποντας τον τρόπο λειτουργίας, τρόπο λήψης αποφάσεων και κυρίως την απαξίωση που δείχνει ο κ. Μανώλας, προς τα συλλογικά όργανα και τους δημότες του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού.

Όπως ο κ. Λαγδάρης, κατά τη θητεία του, δεν θεώρησε ποτέ, πως έπρεπε να απευθυνθεί προς τους δημότες και να κάνει έστω έναν απολογισμό των πεπραγμένων του, τον ίδιο ακριβώς δρόμο της αλαζονείας, ακολουθεί και ο κ. Μανώλας. Ευτυχώς, τον κ. Λαγδάρη, τον τοποθέτησαν οι συνδημότες μας, στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας. Ο κ. Μανώλας, όμως είναι εδώ.

Περιμέναμε έναν απολογισμό των «100 πρώτων ημερών», που τόσο έντονα μας «διαφήμισε» ο κ. Μανώλας. Δεν ακούσαμε ποτέ, τίποτε!

Περιμέναμε έναν απολογισμό του πρώτου έτους διοίκησης. Δεν ακούσαμε ποτέ, τίποτε!

Περιμέναμε έναν απολογισμό του δεύτερου έτους διοίκησης. Δεν ακούσαμε ποτέ, τίποτε!

Τα συμπεράσματα… δικά σας.

Ο κ. Μανώλας, είτε δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο και κανένα σχεδιασμό στα δύο (2) χρόνια που διοικεί τον Δήμο, είτε η αλαζονεία του, δεν του επιτρέπει να διανοηθεί ότι οφείλει να λογοδοτήσει και να απολογηθεί στον οποιονδήποτε (ακόμη και αν είναι ψηφοφόρος του).

Δυστυχώς ισχύουν και τα δύο και είναι εξίσου απογοητευτικά και εξοργιστικά.

Η παράταξή μας, στα δύο αυτά χρόνια έκανε πλήθος παρεμβάσεων, προτάσεων και ερωτήσεων. Η αντίδραση του κ. Μανώλα ήταν η προσφυγή του στην αλαζονεία, το ναρκισσισμό και όταν η κριτική δεν του άρεσε και στη Δικαιοσύνη.

Ενδεικτικά κάποιες από τις παρεμβάσεις μας τα δύο αυτά χρόνια είναι:

  • Ρωτήσαμε τον κ. Μανώλα σχετικά με τη μη συμμετοχή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στη σύσταση της «Ενεργειακής Κοινότητας Δήμων Πιερίας», στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Δήμος Δίου – Ολύμπου. Απάντηση, από τον Δήμαρχο, για τους λόγους που δεν συμμετέχουμε, δεν έχουμε λάβει 1,5 χρόνο μετά.
  • Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021, που αφορούσαν σε έργα στο Αθλητικό Κέντρο Κολινδρού, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγινίου και στον βελτίωση της εισόδου του Μακρυγιάλου. Ο Δήμαρχος αρνήθηκε τις προτάσεις μας  με την αιτιολογία ότι δε υπάρχουν χρήματα.
  • Αναδείξαμε το θέμα της δημοπρασίας για τη συντήρηση του Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού, που είχε ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση περί των 25.000€. Ο Δήμαρχος μας απάντησε με μήνυση.
  • Τοποθετηθήκαμε, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και δημόσια, για την απαξίωση που έδειξε ο κ. Μανώλας, προς τις περισσότερες Δημοτικές Ενότητες, με την κατανομή των χρηματοδοτήσεων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Η κατανομή των χρημάτων στις Δημοτικές Ενότητες, έχει αποκλειστικά και μόνο την υπογραφή του κ. Μανώλα, ο οποίος μάλλον δεν θεωρεί ότι οι κάτοικοι των 13 αυτών οικισμών, αξίζουν της προσοχής του. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν… «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»!
  • Στην Οικονομική Επιτροπή ζητήσαμε από τον κ. Μανώλα να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα των όρων της μίσθωσης του Κολυμβητηρίου Κολινδρού. Ο κ. Μανώλας το αρνήθηκε κατηγορηματικά και προχώρησε μόνος του σε μία «εγκληματική» σύμβαση μίσθωσης, δεσμεύοντας τις επόμενες τρεις (3) διοικήσεις του Δήμου, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Τα πρώτα προβλήματα από την «ντροπιαστική», για τα συμφέροντα του Δήμου, σύμβαση μίσθωσης, έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.
  • Τονίσαμε ότι οι 22.000€ που θα διέθετε ο Δήμος για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ήταν μία ακόμη κατασπατάληση χρημάτων, που δεν θα έλυνε το πρόβλημα. Εξηγήσαμε ποια είναι η πηγή του προβλήματος, ενημερώσαμε για το ποσό που απαιτείται για τη λύση του, καταθέσαμε και πρόταση. Ο Δήμαρχος μας αγνόησε. Το καλοκαίρι πέρασε. Τα κουνούπια ήταν και πάλι εδώ, μας ταλαιπώρησαν, «πήραν» μαζί τους και τις 22.000€, όπως λέγαμε.
  • Η παρουσία της παράταξής μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ» είχε ως αποτέλεσμα να εγκριθούν, με ταχύτατες διαδικασίες, χρηματοδοτήσεις έργων για το Δήμο Πύδνας – Κολινδρού ύψους 1.000.000€ με 2 προγράμματα LEADER. Εδώ και 2 σχεδόν χρόνια ο κ. Μανώλας, δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ, στον κατάλληλο χρόνο, για να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα ΑΜΕΣΑ και να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων.

Στα δύο (2) αυτά χρόνια, έχουμε κάνει πλήθος ακόμη προτάσεων και παρεμβάσεων, που αφορούν στον Προϋπολογισμό, σε θέματα καθημερινότητας και ποιότητας ζωής και σε θέματα ανάπτυξης και προόδου του Δήμου μας. Η αλαζονεία όμως του Δημάρχου, δεν του επιτρέπει ούτε να ακούσει, ούτε να σκεφθεί το παραμικρό.

Εγώ προσωπικά και τα μέλη της παράταξής μου, θα συνεχίσουμε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης να προασπίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου μας, να καταθέτουμε προτάσεις και να αναδεικνύουμε τις κακές πρακτικές της διοίκησης Μανώλα.

Θα είμαστε παρόντες και παρούσες και στα επόμενα χρόνια της τρέχουσας αυτοδιοικητικής περιόδου, αλλά και στο μέλλον.

Παναγιώτης Καζάς

Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης