Πολυμελής αντιπροσωπεία από την Κατερίνη επισκέφθηκε τη Jagodina της Σερβίας

Κοινωνία

Το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ Κατερίνης και Jagodina Σερβίας επιβεβαιώθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας στην Σερβική πόλη, κατόπιν πρόσκλησης του επίτιμου δημότη Κατερίνης και προέδρου του κόμματος «Ενωμένη Σερβία» Dragan Markovic Palma.

Η πολυμελής εμπορική και τουριστική αποστολή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο επισκέφθηκε  τη Γιαγκόντινα από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου και σ’ αυτήν συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, επιχειρηματίες του τουρισμού, καθώς και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρό του Κώστα Ρέχα.

Κατά την παραμονή της στην Σερβική πόλη η Κατερινιώτικη αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τη βιομηχανική ζώνη της Jagodina, καθώς και σειρά επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το υδάτινο πάρκο της πόλης, το ζωολογικό πάρκο, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων και το τουριστικό πάρκο που δημιουργήθηκε στην περιοχή και συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας. Επίσης και στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Η Κατερινιώτικη αντιπροσωπεία, στάθηκε ιδιαίτερα στη λειτουργία της στεγασμένης λαϊκής αγοράς της πόλης η οποία προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους εμπόρους παραγωγούς, αλλά και ιδανικές συνθήκες για τους καταναλωτές.

Η επίσημη υποδοχή της αποστολής πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Jagodina, εκεί όπου με ιδιαίτερη θέρμη ο κ. Dragan Markovic Palma καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους του, υπογράμμισε τις διαχρονικές σχέσεις φιλίας των λαών, κάνοντας μνεία στο ιδιαίτερα αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον των Σέρβων για τις ακτές της Κατερίνης. Όπως τόνισε, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, τη φετινή τουριστική περίοδο μόνο από την περιοχή του, επισκέφθηκαν την Παραλία Κατερίνης 1.500 άτομα με έξοδα του Δήμου της Jagodina.

Ο κ. Dragan Markovic Palma εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στο Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο για την εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, σημειώνοντας πως με την ανταλλαγή επισκέψεων αυτή η συνεργασία ενισχύεται προς όφελος των δύο περιοχών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος ευχαρίστησε τον κ. Dragan Markovic Palma για την πρόσκληση και την εξαιρετική φιλοξενία, καθώς και για τη στήριξη του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Κατερίνης, σε μια δύσκολη -λόγω των υγειονομικών συνθηκών- περίοδο.

Ο κ. Κουκοδήμος χαρακτήρισε τα οφέλη της τουριστικής συνεργασίας σημαντικά για την τοπική οικονομία, εκτιμώντας πως το επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Με την επίσκεψη και σε παραγωγικές μονάδες της Jagodina, πλέον τίθενται οι βάσεις για επιχειρηματικές συνεργασίες πέραν του κλάδου του τουρισμού, είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Κατερίνης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διαχρονική σχέση φιλίας των δυο λαών, αλλά και στους ισχυρούς δεσμούς που πηγάζουν από την κοινή πίστη και την Ορθοδοξία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επίσκεψη της αποστολής στην Jagodina, παρουσιάστηκε από τα Σερβικα μέσα ενημέρωσης με εκτενή ρεπορτάζ και συνεχείς μεταδόσεις στη διάρκεια της παραμονής της.