Συνάντηση Erasmus+ στο 2ο ΕΠΑΛ για το πρόγραμμα “Together for our future”

Κοινωνία

Με άριστη οργάνωση και θετικές κριτικές ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Together for our Future” στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν : το SU “Konstantin Velichkov” από την Βουλγαρία, το Agrupamento de Escolas de Castro Daire από την Ισπανία, το Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Târgu Bujor από την Ρουμανία , το Liceo Rosa-Gianturco – Potenza από την Ιταλία, το SANIYE HUSAMETTIN OZALTIN ORTAOKULU από την Τουρκία και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης από την Ελλάδα.

To 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του για πέντε ημέρες, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας COVID, 35 συμμετέχοντες από τα σχολεία του εξωτερικού. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την παρουσίαση της πόλης της Κατερίνης, την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας, καθώς και την ανάλυση του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος. Στην συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν μαθήματα στην Αγγλική γλώσσα, από τους καθηγητές της σχολικής μονάδας.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν σύγχρονες εκπαιδευτικές διαδικτυακές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης για την υποβοήθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καταστώντας το μάθημα πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον για τους μαθητές.  Τα εργαλεία που διδάχθηκαν είναι το Padlet, το Kahoot, το StoryBoard That, το Linoit, το Puzzle App, το App Inventor, και η δημιουργία blog Με τη χρήση του WordPress. Οι μαθητές, την τελευταία μέρα της συνάντησης παρουσίασαν τις εργασίες τους στο συνεδριακό κέντρο της Εκάβης και έλαβαν τις βεβαιώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τον εκπρόσωπο του Δήμου Κατερίνης κ. Μπαρμπαγεωργόπουλο Αθανάσιο.

Εκτός από τις συναντήσεις στο σχολείο τις πρωινές ώρες, οι φιλοξενούμενοι είχαν την δυνατότητα κατά τις απογευματινές ώρες να επισκεφτούν την παραλία Κατερίνης, το Λιτόχωρο, τη μονή Αγίου Διονυσίου, την Βεργίνα και την Θεσσαλονίκη, το πάρκο και το Δημαρχείο της Κατερίνης. . 

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και το ραντεβού ανανεώθηκε για την Potenza της Ιταλίας τον Νοέμβρη του 2021, όπου αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών από το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης θα συμμετάσχει στις εργασίες.