Πρεμιέρα για τη διαδημοτική έκθεση: «Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική ιστορία»

Πολιτισμός
  • Από σήμερα Δευτέρα έως τις 28 Οκτωβρίου η έκθεση στην Αστική Σχολή, στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Πρεμιέρα σήμερα για την έκθεση «Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική ιστορία», την οποία στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 διοργανώνει στην Αστική Σχολή, ο Δήμος Κατερίνης.

Ειδικότερα, μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων και με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να τιμήσουν την εθνική επέτειο για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Κάθε βιβλιοθήκη δημιούργησε λάβαρα, που αφηγούνται ιστορικά γεγονότα, εξεγέρσεις, συγκρούσεις με τον κατακτητή, καθώς και κοινωνικές, οικονομικές, εκπαιδευτικές εκφάνσεις, οι οποίες αφορούν στη ζωή των Ελλήνων.

Με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης και με την συνδρομή του πολύτιμου αρχειακού υλικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ.Μηλιάς «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ», ο Δήμος και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) συμμετέχει στη σπουδαία αυτή περιοδική έκθεση, η οποία θέτει στο προσκήνιο άγνωστες πτυχές της δράσης επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών, που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.

Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό στο χώρο της Αστικής Σχολής Κατερίνης (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο) έως και 28 Οκτωβρίου, καθημερινά κατά τις ώρες 18:00 – 21:00. Σάββατο και Κυριακή 23 & 24 Οκτωβρίου, η έκθεση θα λειτουργεί και τα πρωινά 09:00 π.μ. έως 13:00.

Για τους μαθητές σχολείων της πόλης μας ή άλλα οργανωμένα σύνολα, υπάρχει μέριμνα ώστε οργανωμένα να επισκεφθούν την έκθεση κατά τις εργάσιμες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, από τις 09:00 π.μ. έως και τις 13:00 κατόπιν ραντεβού, το οποίο μπορούν να προγραμματίσουν καλώντας στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, 2351024594 (Δευτέρα & Πέμπτη 13:30 – 20:30 και Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 08:30 – 15:30).

Στον εκθεσιακό χώρο, θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, τα οποία συστήνονται από τις αρμόδιες αρχές. Η χρήση μάσκας στους επισκέπτες κατά την είσοδό τους στην Αστική Σχολή είναι υποχρεωτική.