Δήμος Κατερίνης: Εκ νέου πιστοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση

Υγεία

Πρόγραμμα επανεκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Κατερίνης, στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED) υλοποιήθηκε την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β. και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης.

Οι 33 συνολικά συμμετέχοντες είχαν αποκτήσει Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Ανανήπτη και κλήθηκαν μετά την πάροδο της πενταετίας, να επικαιροποιήσουν – πιστοποιήσουν εκ νέου τις γνώσεις τους, προκειμένου να μπορούν, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη να παρέχουν πολύτιμη βοήθεια, για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Την ευθύνη οργάνωσης του προγράμματος είχε – στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας επανεκκίνησης καρδιά – το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Κατερίνης.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης έχει θωρακίσει τους Δημοτικούς χώρους, με την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (ΑED), σε εμφανή σημεία του Δημαρχιακού Μεγάρου, του Δημοτικού Αμαξοστασίου. Επίσης, σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΠ, στα δημοτικά αθλητικά κέντρα, στις εγκαταστάσεις του Α’ ΚΑΠΗ, στο Πνευματικό κέντρο (Δημ.Βιβλιοθήκη), όπου συναθροίζεται καθημερινά πλήθος κόσμου.