Διαδημοτική έκθεση στην Αστική Σχολή – «Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική ιστορία»

Πολιτισμός

Στην Αστική Σχολή φιλοξενείται η διαδημοτική έκθεση «Οι Βιβλιοθήκες της Μακεδονίας στην Τοπική ιστορία». Με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης βιβλιοθήκες της Μακεδονίας ένωσαν τις δυνάμεις τους τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον μαθητών και εκπαιδευτικών που καθημερινά την επισκέπτονται. Το πρωί της Πέμπτης, την έκθεση επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιώργος Τσιαλός και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Κώστας Φιλοκώστας.

«Οι δήμοι της Μακεδονίας, μέσω των βιβλιοθηκών τους ενώνουν τις δυνάμεις τους και αναδεικνύουν τη συμβολή των περιοχών της Μακεδονίας στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Ο Δήμος Κατερίνης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου -με τη συνδρομή του πολύτιμου αρχειακού υλικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Μηλιάς «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ»-, συμμετέχουν στην έκθεση η οποία φέρνει στο προσκήνιο άγνωστες πτυχές της δράσης επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών, που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.

«Μέσα από την έκθεση αναδεικνύονται γεγονότα και προσωπικότητες της τοπικής ιστορίας μας, που κράτησαν ζωντανή την σπίθα του λαού, για απελευθέρωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιώργος Τσιαλός.

Να σημειωθεί, ότι η επίσκεψη του δημάρχου στην έκθεση, συνέπεσε με την ξενάγηση μαθητών της Στ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους για ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας το 1821 και μετέπειτα.