Οι εκδηλώσεις στην Κατερίνη για την 28η Οκτωβρίου – Χωρίς παρέλαση με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων

Κοινωνία

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

            Εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού και ανάπτυξη σ’ αυτούς της σημασίας της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σ’ όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ.

Για τις Υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων στον 4ο όροφο και ώρα 13.00΄.

Ώρα 12.00΄

Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Ελευθερίας από αντιπροσωπείες των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, προσκόπων, συλλόγων και σωματείων. Σχολεία για την κατάθεση ορίζονται, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που θα εκπροσωπηθούν από ένα άτομο με στολή παρέλασης. Τα ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.

Β.  ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

1. Ώρα 08.00΄

  Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σ’ όλες τις εκκλησίες.

2. Ώρα 10.20΄ (Ώρα προσέλευσης 10:15′)

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με αντιπροσωπεία του Ιερατείου της πόλης.

Τον Πανηγυρικό θα εκφωνήσει μέσα στον Ιερό Ναό ο Ιστορικός-Φιλόλογος κ. Θεόδωρος Χ. Ζαπουνίδης.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

3. Ώρα 11.00΄

Κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Π.Ε. Πιερίας και Διοικητή της XXIV Τ.Θ. Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Πιερίας, το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Πιερίας, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ν. Πιερίας και από εκπροσώπους κομμάτων.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Για το λόγο αυτό, για την υλοποίηση των εκδηλώσεων που αναφέρονται ανωτέρω παρακαλούνται όλες οι εμπλεκόμενες Αρχές και Υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι εορταστικές εκδηλώσεις να τελεσθούν με την απαιτούμενη λαμπρότητα, επισημότητα και τάξη, τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία από τη διασπορά του κορωvαϊού Covid -19 .

Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

                                                                              Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

                                                                                                  ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ