Κατερίνη: Η πρώτη εικόνα από την εφαρμογή των μέτρων στην αγορά – Έλεγχοι από την Αστυνομία

Κοινωνία

Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα και στην Κατερίνη όπως και σε όλη τη χώρα τα νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Η κίνηση στην αγορά ήταν υποτονική αλλά και η εικόνα στα καφέ τις πρωινές ώρες μέχρι και τις 12 περίπου ήταν επίσης περιορισμένη, οπότε και αυξήθηκε στη συνέχεια αλλά περιορισμένα. Ο καλός καιρός είχε ως αποτέλεσμα πολύς κόσμος να βγει έξω, χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε εμπορική κίνηση μέσα στα καταστήματα, ή στα καφέ με εικόνες που βλέπαμε σε ηλιόλουστες μέρες.

Τα μέτρα τηρήθηκαν όπως φάνηκε από το ρεπορτάζ του pieriasocial.gr, καθώς οι έλεγχοι γινόταν κανονικά χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Με το κινητό ανά χείρας υπάλληλοι καταστημάτων έλεγχαν τους πελάτες αν διαθέτουν rapid tes, πιστοποιητικό νόησης ή εμβολιασμού.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος είναι ο εμπορικός κόσμος καθώς τα νέα μέτρα αφενός συμπίπτουν με τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που σημαίνει ότι για κάποιους ανεμβολίαστους πολίτες το Rapid test θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για να βγουν στην αγορά, αφετέρου όπως αναφέρουν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας και ο αντιπρόεδρος Βασίλης Σαμαράς, τα μέτρα αυτά μόνο προβλήματα μπορούν να φέρουν στην ήδη “πληγωμένη” αγορά.

“Τα μέτρα αυτά μόνο προβλήματα θα φέρουν στο ήδη πληγωμένο λιανεμπόριο και όχι περιορισμό των κρουσμάτων. Όταν π.χ. εξαιρούνται Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και άλλες πολλές δραστηριότητες τότε κάτι άλλο συμβαίνει. Πραγματικά απορώ ποιοι τα σκέφτονται όλα αυτά αλλά και ποιοι τα αποφασίζουν”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρέχας.

Οι έλεγχοι από την αστυνομία

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων από το πρωί γίνονται εντατικοί έλεγχοι από 10 κλιμάκια της Αστυνομίας στο νομό Πιερίας και τέσσερα στην πόλη της Κατερίνης σε καταστήματα υγειονομικού ελέγχου όσο και σε εμπορικές επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα. Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα τα μέτρα τηρούνται κανονικά και δεν έχουν διαπιστωθεί σχετικές παραβάσεις.