“…Όλα αλλάζουν γρήγορα μεθοδικά και έξυπνα. Και με το χρήμα ως κύριο όπλο….” – Γράφει ο Κωνσταντίνος Χουρίδης

Απόψεις

Όταν έχεις λαούς μπροστά σου που δεν έχουν κατανοήσει το βαθύτερο νόημα της ζωής και αναπνέουν τοξίνες αντί οξυγόνου σε ένα εύθραυστο περιβάλλον ζουν την αυταπάτη της πολυτέλειας και μιζεριάζουν στην ιδέα επιβίωσης, όταν κάποιοι λιμοκτονούν, και άλλοι γίνονται συλλέκτες απόκτησης Πλούτου, είναι λογικό οι κυβερνήσεις να εμπαίζουν την νοημοσύνη των πολλών. Αυτό αποδεικνύεται ,τρανά, επίκαιρα. Κάποτε μας δικαιολογούσαν την φτώχεια την αμορφωσιά την κατάντια εξαιτίας των πολέμων.

Την ανάσυρση των λαών και των νέων γενιών απ’ τα συντρίμμια με φαύλες δημοκρατίες . Έπειτα καθηλώθηκαν από φόβο και σταμάτησαν την ανάπτυξη μπροστά στην ιδέα πυρηνικής απειλής. Γνωστοί οι παίκτες του παιχνιδιού. Άφησαν να εκραγούν κάνα δυο αντιδραστήρες έτσι για να αλλάξει η μορφολογία των εγκεφάλων. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να αλλάξουν το σύστημα και έφεραν έναν άνθρωπο με μια χαρακτηριστική βούλα στο μέτωπο όπου έφερε τα πάνω κάτω. Κράτη να διαχωρίζονται. Πόλεμοι να γίνονται. Πάλι το χρήμα.. Οι λαοί όμως να συνεχίζουν τον λήθαργο.

Μετά ησυχία και λίγα euro νομίσματα ουαου…. λίγα χρόνια αργότερα η περιβόητη οικονομική κρίση. Και σήμερα όλα αυτά καταλήγουν γελοία μπροστά στην εκμετάλλευση του ύψιστου αγαθού.. Την ύπαρξη.. την υγεία. Σε λίγο καιρό οι περισσότεροι δεν θα έχουν τίποτε δεν θα τους ανήκει τίποτε. Γιατί απλά όλα αλλάζουν γρήγορα μεθοδικά και έξυπνα. Και με το χρήμα ως κύριο όπλο….

Όμως υπάρχει μια ελπίδα ….

Ξύπνα, τώρα που φαίνονται όλα, όπως μου θυμίζει η λέξη από ένα περιοδικό της αίρεσης των οπαδών του Jehowas …. μείνετε ενημερωμένοι, νηφάλιοι, συγκεντρωμένοι, και πάνω απ’ όλα ευσυνείδητοι με περισσότερη εν συναίσθηση γιατί αυτό που θέλουν να περάσουν έχει ξεπεράσει κάθε μορφή ανθρώπινης λογικής και αξιοπρέπειας… αν χαθούν και αυτές οι αρετές δεν θα διαφέρουν οι κοινωνίες και οι λαοί από αυτό που λέγαμε η απόλυτη κοινωνική διαστροφή

αντιθέτως οι αμνοί που ακολουθούν πιστά αφήνουν περισσότερο μαλλί πιστεύοντας πως δεν θα κρυώσουν, και αυτά που αντιδρούν, στην αγέλη, βάφονται με άλλο χρώμα για να ξεχωρίσουν ως η αιτία των περιστάσεων…

Κωνσταντίνος Χουρίδης

Εκπαιδευτής Μαχητικών Τεχνών

©️ 2021 Copyright all rights reserved