Βιβλίο :Το Ημερολόγιο της μικρής κηπουρού – Της Δομνίκης Καράντζιου

Ψυχαγωγία

Το Φροσάκι έχει γενέθλια και παίρνει δυο δώρα ξεχωριστά, ένα ημερολόγιο από την κολλητή της, τη Γραμματούλα, και ένα μικρό θερμοκήπιο από τον μπαμπά της. Η χαρά της είναι απερίγραπτη. Μόλις η Γραμματούλα επισκέπτεται το θερμοκήπιο αντιλαμβάνεται πως έχει το χάρισμα να ακούει τα λόγια των φυτών, τα οποία της εκμυστηρεύονται μυστικά και ιστορίες. Ο μόνος τρόπος να τις μάθει το Φροσάκι είναι να γραφτούν σε χαρτί, οπότε το ημερολόγιο φιλοξενεί στις σελίδες του όλα όσα η Γραμματούλα ακούει από τα φυτά. Από την άνοιξη στο καλοκαίρι κι από το φθινόπωρο, τον χειμώνα και τα Χριστούγεννα το Φροσάκι γράφει, ψάχνει και μαθαίνει για τα φυτά, εμπνέεται ποιήματα και χαϊμπούν. Μέχρι που έρχεται η Πρωτοχρονιά για να γίνει μια σημαντική αποκάλυψη, που θα επιβεβαιώσει κάποιες υποψίες της Φρόσως. Όπως κι αν έχουν όμως τα πράγματα, οι δυο φίλες παραμένουν αγαπημένες, γιατί και για τις δύο η φιλία που τις δένει είναι το πιο σημαντικό από όλα!

Ένα βιβλίο που σε κάνει να αγαπήσεις τα φυτά, να προσεγγίσεις τις βασικές λειτουργίες τους, να ταξιδέψεις στον μαγικό της φύσης.

Το βιβλίο έχει ηρωίδες δυο πρόσωπα υπαρκτά, που ασχολούνται επαγγελματικά με τα φυτά, την Έφη Παπαδοπούλου στην Κατερίνη και τη Γραμματούλα Κόκκινου στη Μηχανιώνα.