Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ισόβια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκων, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις – Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Ποινικό Κώδικα

Πολιτική

«Αλήθεια, αγαπητοί συνάδελφοι, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τα παιδιά, το παρόν και το μέλλον κάθε τόπου; Ως νομικός, ως Βουλευτής, αλλά και ως μητέρα είμαι της άποψης ότι τα αδικήματα που στρέφονται κατά των ανηλίκων πρέπει να τιμωρούνται με την αυστηρότερη δυνατή ποινή», ανέφερε μεταξύ άλλων η Βουλευτής κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια για το νέο Ποινικό Κώδικα.

Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη την κοινωνία, πιστεύει ξεκάθαρα πως ο βιασμός ανηλίκου αποτελεί μία απόλυτα καταδικαστέα πράξη, ένα από τα πλέον αποτρόπαια και ειδεχθή εγκλήματα και πρέπει να τιμωρείται σε κάθε περίπτωση με τη βαρύτερη ποινή, όποια κι αν είναι η ηλικία του ανηλίκου. Η προστασία της ζωής και της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων είναι απόλυτη, είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν μπορεί να τίθεται υπό προϋποθέσεις.

Κλείνοντας η κυρία Μάνη τόνισε ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας είναι ένα δίκαιο, ισορροπημένο νομοθέτημα, ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των Ελλήνων δικαστών, ένας κώδικας που αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. 

«Ένα κράτος δικαίου που, όπως ανέφερε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συντονίζει τα βήματά του με την κοινωνία και την εποχή. Μια Πολιτεία που προτάσσει πάνω απ’ όλα τη θεμελιώδη διάταξη του άρθρου 2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας».