Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη, την Τετάρτη 17/11, στις 7.00 μ.μ. στην πλ.Ελευθερίας Κατερίνης.

Υγεία

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη, ο «Σύλλογος Διαβητικών Ν.Πιερίας» και η «Ποδηλατική Απόδραση» πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση στην Κατερίνη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 17/11/2021, από 7.00 μ.μ. έως 8.00 μ.μ., οι δύο σύλλογοι πραγματοποιούν ποδηλατοβόλτα, με εκκίνηση από την πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης. Και καλούν μέλη των δύο συλλόγων, φίλους και δημότες να συμμετάσχουν σ’ αυτή την εκδήλωση και να μεταδώσουν το μήνυμα «Αν όχι τώρα, πότε;».

Το σύνθημα αυτό έχει άμεση σχέση με την υγειονομική κρίση που επικρατεί σήμερα στην τοπική, στην ελληνική και στην παγκόσμια κοινωνία, επειδή ο σακχαρώδης διαβήτης επιβαρύνει, ακόμη περισσότερο, τον ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτός σχετιστεί με τον κορωνοϊό.

Γι’ αυτό, αποτελεί μεγάλη ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, αφενός μεν να προληφθεί η ασθένεια του σακχαρώδους διαβήτη, αφετέρου δε, για εκείνα τα πρόσωπα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, να έχουν ευκολότερη η πρόσβαση στη φροντίδα υγείας, ώστε να ρυθμιστεί, ακόμη καλύτερα, το σάκχαρο στον οργανισμό τους.

Η εκδήλωση της 17ης Νοεμβρίου είναι υπό την αιγίδα τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διαβητικών (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και του Ινστιτούτου Diabetes Federation.

Επιπλέον, τα μέλη τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας θα φορούν μπλουζάκια που είναι χορηγία τής επιχείρησης «Συμεωνίδης», και θα έχουν στα ποδήλατά τους κρεμασμένα κάποια μπαλόνια που είναι χορηγία τής επιχείρησης «Despoina event evolutions». Χορηγός τής εκδήλωσης είναι επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Θεοφάνης Τερζόπουλος.

Τέλος, ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Κατερίνης, α) για την παραχώρηση χώρου στο παλιό Νοσοκομείο (στο κτίριο επί των οδών 7ης Μεραρχίας και Νοσοκομείου), όπου εκεί αναμένεται, το επόμενο διάστημα, να στεγαστούν τα Γραφεία τού Συλλόγου (περισσότερα και αναλυτικότερα θα γίνει αναφορά με προσεχές Δελτίο Τύπου τού Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας), και β) για τη συμμετοχή τού Δήμου στην παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης του σακχαρώδους διαβήτη, την Κυριακή 14/11/2021, με συμβολική φωταγώγηση του δημαρχιακού μεγάρου με το μπλε χρώμα τού σακχαρώδους διαβήτη.