Γ.Οικονόμου: Ξεκινά από αύριο η επιστράτευση, αν δεν καλυφθούν ως σήμερα το βράδυ τα κενά – Μέχρι το βράδι οι απαντήσεις των Ιατρικών Συλλόγων

Κοινωνία

Αύριο ξεκινά η διαδικασία επίταξης των ιδιωτών γιατρών όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση.

«Η κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Υπάρχει απόλυτη συσχέτιση της εμβολιαστικής κάλυψης με τα κρούσματα και τη θνητότητα. Μόνο ο ένας στους 10 στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένος και το 94% έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Φέτος έχουμε περισσότερα κρούσματα, αλλά λιγότερες νοσηλείες. Το εμβόλιο παραμένει το αποτελεσματικότερο όπλο. Με αυτά τα δεδομένα, δίνουμε έμφαση στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, με την πρώτη και τρίτη δόση. Εξακολουθούμε τη μέριμνα για την εφαρμογή των μέτρων, με εκτεταμένους ελέγχους και ενίσχυση του ΕΣΥ. Φέτος έχουμε 1.277 κλίνες ΜΕΘ σε σχέση με τις 577 του 2019. Η κυβέρνηση συνεργάζεται με ιδιωτικό τομέα για covid και non covid περιστατικά. 11 κλινικές στη Βόρεια Ελλάδα έχουν δώσει κλίνες. Σήμερα το βράδυ περιμένουμε τις απαντήσεις των Ιατρικών  Συλλόγων και ανάλογα με τα κενά που θα καλυφθούν, από αύριο ξεκινούν οι επιτάξεις».

«Η χώρα δεν μπορεί να μείνει περίκλειστη. Απαιτείται οικονομία σε λειτουργία. Η πολιτική στήριξης για το ΕΣΥ είναι εφικτή επειδή η κυβέρνηση προχώρησε έγκαιρα στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας με το εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει εφαρμόσει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.